2020-02-15 11:19:30• hírek • Bede Emőke

21. századi körülmények a szatmári Kispiacon

2019 októberében még arról számoltunk be olvasóinknak, hogy Kereskényi Gábor polgármester nem vette át a szatmári Kispiac munkálatait, ugyanis a terepszemle során olyan hiányosságokat és hibákat tapasztalt, melyeket nem lehetett elfogadni.

„Az a speciális aszfalt, amit használtak, már most több helyen meg van repedve, illetve vannak bizonyos részei a piacnak, ahol az esővíz nem a lefolyók irányába folyik. Elfogadhatatlan, hogy a piaci árusokat és az üzlethelyiségeket ilyen körülményeknek tegyük ki” – nyilatkozta akkor a Szatmár.ro megkeresésére Kereskényi, aki arra kérte a Szilágy megyei kivitelezőt, hogy mielőbb orvosolja a hibákat.


Nos, nagyon úgy tűnik, hogy a cég betartotta a vállaltakat, és a Kispiacon immár a modern kori elvárásoknak megfelelő körülmények között folyhat az adok-veszek. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal szombaton reggel osztotta meg az átvételkor készült képeket, a bejegyzésben pedig ezt írták: „Hosszú évek óta várja a felújítást, most viszont megújult a Kispiac! Mi így támogatjuk a helyi termelőket, hogy XXI. századi körülményeket biztosítunk nekik és a vásárlóknak. Látogassanak ki Önök is!”


Mint arról korábban beszámoltunk, a közel két millió lej értékű beruházásnak köszönhetően a piac területén egy teljesen új épületet húztak fel, melynek földszintjén a tejterméket árusítók kapnak helyet, az emelet pedig a piacfelügyelőésgi irodáknak és az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság (D.S.V.S.A) vizsgálati helyének ad otthont. Az új épületen kívül fém tetőszerkezet került az udvarra is, valamint egy új közvécé is épült. Emellett az árusok új asztalokat kaptak, a megpihenni vágyó vásárlók számára pedig modern kültéri bútorokat helyeztek ki.








Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: