2013-04-11 16:31:31• hírek • Szatmár.ro

21. lett Amalia Tataran a junior párbajtőr vb.-n

A horvátországi Porecben lépett pástra a junior vívó VB.-n Amalia Tataran.

A junior korú párbajtőrözők versenyében 119 lány szerepelt, szerdán Csiszár Ferenc tanítványa pedig egy hetes csoportban vívta ki magának a továbbjutás jogát. A csoportjában ukrán, kanadai, finn, dél-afrikai, hongkongi és szlovák ellenfelekkel mérkőzött meg. Öt győzelemmel és egy vereséggel a 128-as főtáblára a 14. helyen került. Az első körben így pihenhetett, a legjobb 64 között pedig a craiovai Naboiu Claudia volt az ellenfél. Tataran 15-9-re verte honfitársát, így bejutott a legjobb 32 közé.

Csütörtökön aztán folytatódott a világbajnokság. Tataran a lányok egyéni versenyében a legjobb 16 közé jutásért az orosz Tatjana Gudkovával mérkőzött, de sajnos kikapott 15-5 arányban. A világranglistán való pozíció szerint ez várható vereség volt, hiszen az orosz második helyen áll, Tataran viszont a tizediken.

A februári Eb.-n  sikerült Tatarannak megvernie Gudkovát, akkor 15-13 arányban nyert és jutott a fináléba, ahol egyetlen tussal kapott ki egy francia lánytól, Auriane Mallótól. A Vb. így Amalia Tataran számára a 21. hely megszerzésével fejeződött be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: