2012-09-06 17:06:05• hírek • Nagykároly.ro

21 hónap múlva európai szintű lesz a vízszolgáltatás

Mennyiségében és minőségében egyaránt jobb lesz a szolgáltatás - nyomatékosította Kovács Jenő nagykárolyi polgármester azt, hogy mi a hozadéka a megye legnagyobb jelenlegi projektjének. Amint az közismert, az úgynevezett Master Plan 433,5 millió lejes összköltségvetésű befektetés, Szatmár megye víz- és szennyvízhálózatának felújítását és bővítését vonja maga után. Csütörtök déltájt a szatmárnémeti városházán írták alá a projektcsomag második szerződését.

A szamosdobi víztisztító felújítása egész pontosan 13 328 038,25 lejes összköltségvetésű beruházás (plusz az ÁFA); ennek a közbeszerzési eljárását a spanyolországi Espina Obras Hidraulicas Rt. nyerte el. A kivitelezésre szánt huszonegy hónap alatt tizenegy már létező forrást kell felújítania, ötöt kialakítania, valamint megújítani a tisztítóállomást. A megvalósítás révén európai színvonalú lesz a szolgáltatás. A projekt ismertetését egyébiránt a megyei Apaserv Rt. vezérigazgatója, Leitner János végezte el.

Antonio Gonzalez Gonzalez, a kivitelező vállalat romániai képviselője abbéli örömének adott hangot, hogy cége elnyerte a beruházás megvalósításának lehetőségét. Kifejtette ugyanakkor a sajtótájékoztató keretében megtartott beszédében, hogy reményei szerint a megvalósítás után rendkívül elégedett lesz mindenki az elvégzett munka minőségével. Újságírói kérdésre elmondta továbbá, hogy jelenleg a szükséges engedélyek beszerzését kezdik meg. Minderre egyébként három hónap áll a rendelkezésükre, mindazonáltal igyekszenek legalább két hónap alatt túl lenni ezen a munkafázison, s majd a tényleges munkálatokhoz hozzákezdeni.

Szatmárnémeti alpolgármestere, Radu Roca a sajtóértekezleten arról szólt, hogy közös cél minőségivé tenni a víz- és szennyvízszolgáltatást. Kovács Jenő nagykárolyi elöljáró azzal egészítette ki az addig elhangzottakat, hogy a minőségen túl a mennyiség is fontos. Szólt arról, hogy a rendkívüli kánikula miatt a városában szünetelt is a szolgáltatás az idei nyáron, hiszen többszörösére nőtt a vízfogyasztás. Geológiai okok miatt nem lehet a Nagykároly alatt lévő víztartalékot használni, azonban a nyugat-szatmári város szerencséjére a legjobb dobi kútból kerül elő a víz.

A Master Plan révén több kút révén fedezik majd a károlyi és környékbeli szükségleteket, a vezetékrendszert is kicserélik (például a víz elszíneződéséért nagymértékben felelős azbesztcsöveket) és bővítik, s ezáltal lényegesen jobb lesz a szolgáltatás mind mennyiségében, mind minőségében. Az elöljáró hangoztatta: jobb lesz a károlyi víz, mint a megyeközpontbeli.

A sajtóértekezlet végén amolyan ünnepélyes körülmények között írták alá a kivitelezési szerződést.

21 hónap múlva európai szintű lesz a vízszolgáltatás

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: