2018-08-31 08:27:46• hírek • Bede Emőke

21 ezer eurós bírságot kapott egy román kamionos

Hatalmas összegű bírságot róttak ki a hatóságok egy román kamionosra, akit az Ausztriában található A2-es számú autópályán állítottak meg ellenőrzés céljából még augusztus 28-án.

A kamion alapos átvizsgálása nem is derített fényt semmilyen szabálytalanságra, de amikor elértek a tachográf ellenőrzéséig, még maguk az egyenruhások is meglepődtek. Ugyanis a készülék szerint a sofőr az elmúlt négy napban csupán egyetlen egyszer vette ki a kötelező pihenőt. A rendőrök azonnal rájöttek, hogy a tachográf meg van buherálva, épp ezért az autót egy Bad Salzuflenben található szervizbe kísérték. Itt szakember is igazolta az elkövetett turpisságot.
 

A rendőrség elkobozta a készüléket, az ötven éves sofőrre pedig egy 21 ezer eurós bírságot róttak ki. Mi több, ezt az összeget még megtoldották egy 350 eurós büntetéssel is, melyet a sofőr gyorshajtás miatt kapott. A kamion a szervizben rostokolt egészen addig, míg az őt alkalmazó cég ki nem fizette a hatalmas összeget –tájékoztat az infotrucker.ro honlap.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: