2013-09-29 16:48:37• hírek • Szatmár.ro

2150 zsák szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek

Rengeteg közintézmény, civil szervezet és oktatási központ fogott össze szombaton, hogy együttes erővel megtisztítsák Szatmár megyét az illegálisan lerakott, vagy csak felelőtlenségből, a neveltetés hiányából fakadóan elszórt szeméttől.

Szeptember 28-án negyedik alkalommal került magrendezésre országszerte a Let's do it Romania takarítási akció, amelyre az önkéntesek Szatmárnémetiben is szép számmal jelentkeztek. Pár nappal az akciót megelőzően még csak kétezren voltak a feliratkozók, végül - a szervezők adatai szerint - 3600 személy szedte a szemetet.

A takarítás az egész megyében folyt, több mint ötven településen, illetve azok környékén. Szatmárnémeti környékén többek között a Sárerdőn, a csonkási erdőben, az oroszfalui erdőben, a városból Pete és Vetés települések felé vezető útszakaszon és a töltés mentén is szedték a szemetet az önkéntesek.

A szombati tapasztalatok szerint a megye évről évre tisztább - legalábbis a szervezők szerint erre enged következtetni, hogy egyre kevesebb hulladékot találnak a településeken kívüli területeken.

Azért akadt mit szedni szombaton: a köztisztaságért felelős vállalat összesen 2150 szeméttel megtömött zsákot szállított a szamosdobi ökologikus hulladéklerakóba. A zsákokat és a gumikesztyűket az önkénteseknek az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az Autonet biztosította.

A szervezők szerint idén több mint ötven település polgármesteri hivatalának munkatársai, számos vidéki és megyeközponti iskola tanulói, civil szervezetek képviselői és még a Csendőrség is dolgozott a hulladék összegyűjtésén.

A Let's do it Romania akciónak jövőre is lesz folytatása, mert azok az ismeretlenek, akik eddig, valószínűleg jövőre is biztosítanak majd megfelelő mennyiségű szemetet az utak mentén, erdőkben, kirándulóhelyeken - tehát lesz mit szedniük az önkénteseknek.

A csendőrség munkatársai is beszálltak a szemétgyűjtésbe

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: