2019-11-19 09:11:59• hírek • Bede Emőke

2020 nyarán érkeznek a hibrid hajtású autóbuszok

Amint arról október végén beszámoltunk, Szatmárnémeti sikeresen pályázott arra az európai uniós támogatásra, melynek segítségével korszerűsítik a város tömegközlekedését.

A finanszírozás segítségével a polgármesteri hiavtal 11 darab hibrid hajtású autóbuszt fog vásárolni, de bevezetik a nagyvárosokban már jól bevált e-ticketing rendszert, valamint autóbusz-pályaudvar és közlekedés-felügyeleti központ is épül. „Az autóbuszokat a szerződés aláírásától számított hat hónapon belül kell leszállítania a lengyelországi Solaris közlekedési gépgyárnak.  A több mint 37 millió lejes beruházásnak köszönhetően az autóbuszok vásárlása mellett európai normáknak megfelelő pályaudvar és a közlekedés-felügyeleti központ is épül” – jelentette ki az októberi aláírás után Kereskényi Gábor. A Regionális Operatív program (POR) keretén belül finanszírozott beruházás összértéke 37.102.839 lej, ebből 659.200,54 lej a polgármesteri hivatal önrésze.


A városvezető a hétfői nap során személyesen találkozott a Solaris cég képviselőivel, kikkel aláírták a hibrid hajtású autóbuszok vásárlásáról szóló szerződést. Amint arról Kereskényi hivatalos oldalán beszámolt, a vadonatúj buszokat 2020 nyarán állítják csatasorba.


A Solaris által gyártott autóbuszok egyébként már bemutatkoztak Szatmárnémetiben, 2018 szeptemberében a cég ugyanis tesztelés céljából már a város rendelkezésére bocsátott egy ilyen hibrid hajtású járművet. Akkor az első tesztutat Kereskényi Gábor polgármester, Maskulik Csaba városmenedzser, illetve Ionut Bujor, a Transurban igazgatója tették meg a busszal, ezt követően pedig a szatmáriak is kipróbálhatták azt, ugyanis a tömegközlekedési eszköz egy egész héten át cirkált a város utcáin.Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: