2017-03-18 11:05:02• hírek • Kocsis Zoltán

2018-ban kell elkészülnie az Ostrovului utca „zöld blokkjának”

Az önkormányzat a teljesen rehabilitált ingatlanban szociális lakásokat kíván kialakítani, erre kormánytámogatást szerzett. A tömbházban szociális központot működtetne a Máltai Szeretetszolgálat.

Kevés olyan rossz hírű környéke van Szatmárnémetinek, mint a Hegyi úttal párhuzamos Ostrovului utca. Már-már irónia, hogy a két „kibelezett” tömbház a Soarelui, azaz a „Nap negyedében” található.

Pontosabban hamarosan már csak az egyik tömbház marad „kibelezve”, a másik ugyanis gyökeres felújítási munkálatok alatt áll. A színe miatt a helybéliek által „zöld blokként” meghatározott épület rehabilitálására kormánytámogatást szerzett az önkormányzat, a munkálatoknak a tervek szerint 2018-ra kell elkészülniük.

„Nagyon komoly munkát végeznek ott, hisz az egész épület tiszta beton. Ha bármit módosítani kell, vágni kell a betonból, mert törni nem lehet”, magyarázza Maskulik Csaba. A városmenedzser elmondása szerint két-három szobás lakásokat alakítanak ki az épületben, összesen negyvenet. Ezekbe bevezetik a vizet, kicserélik a fűtési rendszert, az elektromos vezetékeket. Ahol korábban hideg és fenyegető üresség tátongott, ott most a jólét és biztonság érzetét sugárzó modern, hőszigetelő ablakok vannak.

Kereskényi Gábor polgármester, Maskulik Csaba városmenedzser és a polgármesteri hivatal beruházási osztályának vezetője pénteken a helyszínen tekintette meg a szociális jellegű beruházást.

„Az önkormányzat szándéka a hátrányos helyzetben levők életkörülményeinek javítása, ezért elemzik a lehetőségét annak, hogy partneri szerződést kössenek a Máltai Szeretetszolgálattal, amelynek keretében biztosítani lehetne higiéniai szolgáltatásokat az erre esélyteleneknek”, írta hivatalos Facebook-oldalán Kereskényi.

Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a Máltai Szeretetszolgálat egy olyan központot kíván kialakítani az első emeleten, ahol a környékbeli rászorulók kimoshatják ruháikat, megfürödhetnek.

A szomszédos „gettóblokk” rehabilitálása nem része a beruházásnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: