2015-10-07 15:11:41• hírek • Szatmár.ro

2017-ben új székhelyre költözik a Szatmár Megyei Prefektúra

Hasznosítani fogják a megyei rendőrség szomszédságában található félbe hagyott épületet: az 1996-ban rendőrlakásoknak tervezett épület lesz a Kormánybiztosi Hivatal székhelye, itt működik majd az útlevélosztály és a gépjármű-bejegyzési hivatal is. Altfatter Tamás alprefektus elmondása szerint a szükséges pénzösszeg biztosított.

Hasznosítani fogják a magára hagyott épületet, amelye a Szatmár Megyei Rendőrség szomszédságában található. Az építkezést jövőre kezdik el, a munkálatokat pedig a tervek szerint 2017-ben fejezik be, ekkor költözik majd be a Szatmár Megyei Prefektúra, a hozzá tartozó szolgálatokkal.

Az építkezést 1996-ban kezdték el az Eötvös utcában, az eredeti cél az volt, hogy rendőröknek alakítsanak ki szolgálati lakásokat az épületben. A munkálat azonban abbamaradt, 2008-ban jött viszont az ötlet: a prefektúra hasznosítani tudná az építményt. El is készült egy terv ennek kapcsán, de azt pénzhiány miatt nem valósították meg.

Január elején 1,8 millió lejt kapott a szatmári prefektúra, ebből felmérték az épület állagát, a betonelemeket, hamarosan pedig elkészül a 2008-as tervek aktualizált változata is. "Ígéretet kaptunk arra, hogy megkapjuk az épület befejezéséhez szükséges pénzt. Amennyiben elkészül az épület, az összértéke 17 millió lej lesz" - mondta el a Szatmár.ro-nak az épület ügyével foglalkozó Altfatter Tamás alprefektus.

Amellett, hogy ebben az épületben működik majd a Szatmár Megyei Prefektúra, itt lesznek majd az alárendelt szolgálatok is. "Az új épületben egy helyen működik majd az útlevélosztály, a gépjármű-bejegyzési hivatal, de szeretnénk, ha ide költözne a polgármesteri hivatal alárendeltségébe tartozó személyi igazolványokat kiadó hivatal is. Azt is szeretnénk, hogy a pénzügyi hivatal is nyisson itt egy pénztárat, így egy helyen lehet majd okmányokat igényelni és a szükséges illetékeket is befizetni" - mondta Altfatter.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: