2020-07-04 08:36:24• hírek • Blikk.hu

2016-os sztrókja után Kulka János a mozivásznon tér vissza

Kulka János 2017-es visszatérése óta kisebb szerepeket kapott, most ő lesz a vezető karakter /Fotó: RTL Klub
Kulka János 2017-es visszatérése óta kisebb szerepeket kapott, most ő lesz a vezető karakter /Fotó: RTL Klub

Nagy feladat vár Kulka Jánosra (61)! Főszerepben látható majd a mozivásznon a 2016-ban sztrókon átesett színész, a nagy sikerű A vizsga című krimi-thriller folytatásában.

A forgatókönyvíró, Köbli Norbert (42) az eredeti szereplőgárdával álmodta meg a folytatást, Kulka így a Nagy Zsolt (44) által megformált karakterrel vív kémjátszmát a hidegháborús 60-as években játszódó történetben. Így minden bizonnyal újra szöveges nagy szerepe lesz a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznek.

Kulka János nemrég azt nyilatkozta a Best magazinnak, nem szívesen jár már színházba, mert unja. Egyedül a Trojka társulatban vállal apró szerepeket, filmes felkéréseket viszont annál szívesebben vállal. Amióta afáziával, azaz beszédzavarral küzd, először 2017-ben láthatta a közönség a mozikban, akkor egy néma szerepet vállalt az X – A rendszerből törölve című filmben. Idén is dolgozott az Átjáróházban, az a produkció A játszmához hasonlóan jövőre kerül a mozikba. A színész néhány hónapja úgy fogalmazott, jelenleg mindössze 10, maximum 20 százaléka a „régi Kulkának”, így bizonyára nagy feladat lesz számára a nyári forgatás.

A vizsga című film folytatásában ismét Hámori Gabriella és Nagy Zsolt mellett láthatjuk majd a filmvásznon /Fotó: NFI​

– Egyfolytában gondolkodom, és az segít a legtöbbet. Ennek köszönhetően lassan jön vissza magától a beszéd, ösztönből. A logopédus munkája is nagyon kellett eleinte – mondta korábban Blikknek a színész, akit új filmje hamarosan kezdődő munkálatai kapcsán is kerestünk, de lapzártánkig nem értük el.

A stáb izgatottan várja a közelgő munkát.

„Tíz év telt el A vizsga forgatása óta. Azóta azon törtem a fejem, hogyan hozhatnám vissza a főszereplőket, hogyan dobhatnám bele őket egy új kémjátszmába úgy, hogy az nekem is és a nézőknek is friss és meglepő legyen. Most végre megtaláltam a módját. A játszma nem megismétlése lesz A vizsgának, hanem a folytatása: Markó és Jung párharcának következő izgalmas fejezete” – mondta Köbli Norbert forgatókönyvíró a Nemzeti Filmintézet (NFI) oldalán arra utalva, Kulka és Nagy karaktere újra összecsap a mozivásznon, így minden bizonnyal ez már nem csupán néma szerep lesz.

Komoly produkció

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 883,26 millió forint támogatást szavazott meg A játszma forgatására. A rajongók nagy örömére a kémsztori folytatásában a titkos szeretőként megismert Hámori Gabriella (41) és az ávós vizsgabiztosként látott Scherer Péter (58) is feltűnik a filmben. A 43 napos forgatást augusztus végén kezdi majd el a stáb.

 

További bulvárhírekért olvassa a Blikk.hu híreit!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: