2015-04-28 13:38:54• hírek • Szatmár.ro

2016-ban bevásárlóközpont nyílhat a Golescu híd lábánál

Jó ideje van már tervben egy bevásárlóközpont építése a Golescu híd bal oldali hídfőjénél, a félkész ortodox katedrális szomszédságában. Most úgy tűnik, hogy új lendületet kapott az ügy, Dorel Coica polgármester szerint ugyanis a NEPI befektetési alap 2016-ban már meg is nyitná a Mega Mall nevű kereskedelmi központot.

Volt idő Szatmárnémetiben, amikor egyszerre három nagy bevásárlóközpont építéséről is szó volt: egyet a Károlyi úton építettek volna Magnum Mall néven, a másikat a Hunyadi (Corvinilor) utca elején Atrium Center néven, a harmadikat pedig a Hegyi úton. A gazdasági válság miatt aztán ezek a projektek leálltak, az Atrium Center letarolt helyét burjánzó növényzet borítja, a Lucian Blaga sugárúton pedig még mindig állnak az oszlopok, amelyek fontos építőelemei lettek volna a tervezett bevásárlóközpontnak...

A Károlyi úton építendő bevásárlóközpont ügye azonban úgy tűnik, hogy új lendületet kap, legalábbis Dorel Coica polgármester szerint. Nem csoda, hiszen mint azt annak idején a nagybányai Gold Plaza megnyitóján a befektetőktől megtudtuk, ez van a legígéretesebb helyen. Az építésről viszont lemondott az osztrák tulajdonban levő Real 4 You Immobilien Gmbh, a projektet pedig az a NEPI (New Europe Property Investments) befektetési alap vette át, amely most készül egy bukaresti pláza megnyitására. A Wall-street.ro gazdasági portál szerint a 70 ezer négyzetméteres beépített felületű bevásárlóközpont megnyitójára május 14-én kerül majd sor.

A NEPI tulajdonát képezi a temesvári City Business Center, a Ploiesti Shopping City, CityPark Constanta, a Braila Mall és még számos romániai, szerbiai és szlovákiai bevásárlóközpont vagy éppen irodaház. A Wall-street.ro 2013-as cikkében már szerepel a tervek között bevásárlóközpont nyitása Focsani-ban, Marosvásárhelyen és Szatmárnémetiben. Ezek mérete 18 ezer és 22 ezer négyzetméter között változik. A tervekben úgy szerepelt, hogy mindhárom bevásárlóközpont a Mega Mall nevet viseli majd.

Coica: egy területre még szüksége van a befektetőnek

A Szatmár.ro megkereste Dorel Coica polgármestert is, aki szerint az építkezés megkezdése előtt még egy kisebb földterületre szüksége van a NEPI-nek. A közelgő városi tanácsülésen azonban szó lesz ennek a területnek az átadásáról vagy eladásáról, így napokon belül eldőlhet, hogy elgördül-e az utolsó akadály is a plázaépítés elől.

A NEPI tulajdonában levő bevásárlóközpontokban többtermes Cinema City mozi található, emellett pedig a szokásos plázás boltok (Deichmann, Takko, H&M, Carrefour C&A, LC Waikiki, Koton, New Yorker, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Orsay, Kenkelo, Lee Cooper, Tom Tailor, Next, Tommy Hilfiger stb.), valamint gyorséttermek (Subway, KFC) vannak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: