2010-02-16 11:55:05• hírek • Parajdi Andrea

2011-ben már lesz saját sípályánk

Nem hiába bizakodó Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a Luna Sesi sípálya megépítését illetően, hiszen a beruházás projektje lépésről lépésre úgy tűnik tényleg ütemesen halad.

Ne csodálkozzon senki azon, ha szkeptikusak a szatmáriak a Luna Sesi üdülőövezettel kapcsolatban, és ha kétkedve fogadják a projekt megvalósítását, hiszen hosszú évek óta téma már a beruházás, azonban tényleges előrelépések ezidáig alig történtek. Úgy látszik Csehi Árpád, tanácselnök most valóban prioritásként tekint a turizmusfellendítés céljából is lényeges sípálya kivitelezésére, és igyekszik mindazt megvalósítani, amit az elődjei nem tudtak véghez vinni.

Ahogyan arról már írtunk megkötötték a szerződést egy céggel az üdülőövezethez vezető 9 kilométeres út, valamint az ivó-, és szennyvízhálózat kiépítésére. A munkálatok márciusban fognak elkezdődni - mondta a tanácselnök, a hétfői Megyei Tanács ülésén, ahol ezúttal is jóváhagytak egy, a beruházáshoz kapcsolódó napirendi előterjesztést.

A határozat-tervezet a Luna Sesi üdülőövezet ivóvízzel való ellátásához és az ezáltal működő hóágyúk elhelyezéséhez szükséges munkálatok műszaki dokumentumairól szólt, amelynek elfogadásával újabb előrelépés történt a beruházás projektjében. A tanácselnök elmondta ez lesz a munkálatok második fázisa, amellyel majd párhuzamosan történhet a felvonók elhelyezése is.

Csehi szerint 2011-ben megnyithatják majd a sípályát a sport kedvelői előtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: