2018. szeptember. 26., szerda
Névnap:
2017-08-13 13:21:57• hírek • Agerpres.ro

200 ezer turista a román tengerparton

Több mint 200.000 turista tölti a tengerparton a hosszú hétvégét - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek a Romániai Turisztikai Egyesületek Szövetségének (FAPT) elnöke.

Corina Martin szerint a három legkedveltebb tengerparti üdülőtelep Mamaia, Vama Veche és Eforie. A szakember hozzátette, rendezvények tekintetében Mamaia verhetetlen, az üdülőtelepen ugyanakkor egyre nő a turisztikai szolgáltatások színvonala, mint ahogyan a négy-, illetve ötcsillagos szállodák száma is.

"A 2017-es nyári idény nagy revelációja azonban mégis Vama Veche, amely egy átalakítási folyamat kellős közepén álló, Európa-szinten egyedi turisztikai brand. Az első alkalommal megszervezett Flower Power Fesztivál keretében - Romániában eddig egyedülálló módon - minden villát, hotelt, panziót, teraszt és tengerparti bárt virágokkal díszítettek fel, ugyanakkor folytatódik a több héten át zajló Vama Libre rendezvénysorozat. Becsléseink szerint két-három éven belül Vama Veche Európa egyik különleges üdülőhelyének fog számítani, és egyre több turistát fog vonzani Nyugat-Európából és nemcsak" - mondta még a FAPT elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: