2014-10-07 15:57:39• hírek • Szatmár.ro

200 ezer lejes sikkasztás az Apaservnél

Eljárást indítanak a feltételezett gyanúsított ellen, de az ügyet még vizsgálják.

Az egyik román nyelvű hírportál hozta nyilvánosságra, miszerint az Apaserv egyik jogtanácsosa - aki a portál szerint megyei tanácsos is volt - az elmúlt hónapokban 200 ezer lejt sikkasztott el. A módszere egyszerű volt: bélyegilletékre vett ki a kasszából különböző összegeket, ám vagy többet vett ki, mint amennyibe az illeték került, vagy be sem fizette azt. Ezt az illetéket a cég peres ügyeinek kapcsán kell befizetni.

Dan Stejerean, az Apaserv igazgatója a sajtó megkeresésére elmondta: nem tudja kitől származik az információ, ám a helyzet jóval összetettebb, mint az elsőre tűnik. Valóban vizsgálnak egy ilyen ügyet, ám részletekkel csak később jelentkeznek majd, egy sajtóközlemény formájában. Elmondása szerint rendőrségi feljelentést is tettek.

Az ügyben megkerestük a Dorel Coica polgármestert, aki szintén hallott az esetről. Ő azt nyilatkozta: drasztikus módszerekkel kell fellépni minden ilyen esetben, az pedig magától értetődő, hogy az illetőnek megszűnik a munkaviszonya és eljárást indítanak ellene.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: