2017-07-03 14:26:48• hírek • Kocsis Zoltán

2009 óta nem volt ilyen a tanfelügyelőségen!

Nyolc éve nem történt ilyen a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségen: hétfő délben beiktatták a két új főtanfelügyelő-helyettest. No, nem beiktatásra nem volt precedens 2009 óta, mert abból jutott félévente egy. Most azonban Gavra Deliát és Kallós Zoltánt véglegesen nevezték ki, mandátumuk négy évre szól.

Hogy ez miért olyan nagy szó? Calin Durla főtanfelügyelő hívta fel a figyelmet arra, hogy nyolc éve nem volt arra példa, hogy szatmári főtanfelügyelő-helyettes sikerrel vegye a végleges kinevezéshez szükséges vizsgát Bukarestben. Sokan neki sem mertek fogni... Most viszont Delia Gavra és Kallós Zoltán is megbírkózott a feladattal. Sikerrel.

Gavra és Kallós beiktatását Darius Filip kormánybiztos vezette, ő olvasta fel az erre vonatkozó miniszteri rendeletet. „Dolgozzanak egyetértésben a közösség és a tanügy érdekében”- fordult az új főtanfelügyelő-helyettesekhez a prefektus.

Durla, a stabilitás fontosságát hangsúlyozva kiemelte, nem pusztán statisztikai érdekesség, hogy nyolc év után először neveznek ki véglegesen valakit főtanfelügyelő-helyettesnek Szatmár megyében.

Delia Gavra a felelősségtudat és a munka fontosságáról beszélt, míg Kallós Zoltán érzelmekkel telített beszédében köszönetet mondott pedagógus szüleinek, majd kolléganőjéhez hasonlóan ő is a szoros együttműködésben nevezte meg az eredményes munka feltételét. „A tanügyi rendszer legfontosabb szereplői a gyerekek, nekünk ezt szem előtt tartva kell dolgoznunk”- fogalmazott.

Kallós kinevezéséhez gratulált Magyar Lóránd parlamenti képviselő is, aki személyes jelenlétével is tiszteletét tette az eseményen. „Kallós Zoltán 11 évig volt iskolaigazgató Szamoskrassón, így remekül ismeri a rendszert, a problémákat. Nagyon fontos, hogy vidéken dolgozott eddig, mert az ehhez kötődő speciális nehézségeket csakis ott dolgozva lehet igazán megismerni”- jelentette ki.

A beiktatáson elbúcsúztatták Gnándt Zoltánt, aki február óta látta el a főtanfelügyelő-helyettesi tisztséget. Durla megköszönte „profizmusát és szenvedélyességét”, amit munkavégzés közben tanúsított, Gnándt pedig arra bíztatta utódait, hogy „bizalommal forduljanak kollégáikhoz” a munkavégzés során.

Gnándt Zoltán folytatja munkáját kisebbségért felelős tanfelügyelőként és visszatér a katedrához a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: