2017-05-07 13:33:52• hírek • Szatmár.ro

200-250 diákot várnak a kolozsvári Szatmár hazavár állásbörzére

Zajlanak a "Szatmár hazavár" projekt előkészületei, hozzávetőlegesen 200-250 diákot és 15-20 céget várunk a csütörtökön induló kolozsvári állásbörzére. A diákok, a cégtulajdonosok valamint szatmárnémeti emberek részéről is kedvező visszajelzéseket kaptunk a Románia-szinten is egyedülálló projektre. Az eddig beküldött jelentkezések alapján:

  • Összesen több mint 80 állást hirdetett meg az eddig bejelentkezett 15 szatmári vállalat és cég, az állások 95%-a felsőfokú szakirányú végzettséget feltételez.
  • Mérnöki területen keresnek: fejlesztőmérnököt, ipari formatervezőt, projektmenedzsert, automatizálási és termelési szakembert, minőségellenőrzési mérnököt, környezetvédelmi mérnököt és több más ipari szakterület frissen végzett szakembereire is szükség van. 
  • Informatikai területen: Java, C# és PHP programozókat, szoftverfejlesztőket, IT ügyfélszolgálati asszisztenst szeretnének alkalmazni Szatmárnémetiben. 
  • Természetesen más területek fiatal szakembereit is várják: közgazdászok, designerek, copywriterek, értékesítők, logisztikusok, beszerzők biztos álláshoz juthatnak.  

Kik jelentkeztek? Az első 5 napon több mint 150 szatmári fiatal regisztrált be:

  • Mérnöki területen: autóipari, mechatronikai, környezetmérnöki, építészmérnöki területek végzősei, épületgépészeti szakemberek, ipari formatervezők, hidrotehnikai, élelmiszeripari mérnökök, alkalmazott elektronikai mérnökök 
  • Informatikai területen: automatizálás és alkalmazott informatika, gazdasági informatika, számítógépes ipari tervező, SAP fejlesztő és programozói végzettséggel jelentkeztek fiatalok.
  • Egyéb területek fiatal szakemberei is regisztráltak: közgazdászok, bank-pénzügy és menedzsment szakosok, földméréstani és kataszteri mérnökök, biokémikusok illetve a tájépítészet, közigazgatás, területfejlesztés, design, pszichológia és gyógypedagógia, kommunikáció területének ifjú szakemberei is jelen lesznek a kolozsvári állásbörzén.

Ahogyan a fentiekből látszik, nagy az átfedés a szatmári munkaerő-kereslet és a Kolozsváron tanuló szatmári diákok szakterülete, érdeklődési köre, végzettsége között. Az állásbörze célja, hogy összehozza a diákokat a munkaadókkal és egy konkrét lépést tegyen a fiatalok hazacsábításának ügyében.

Sokan kérdezték: miért pont Kolozsvár, a más városban tanulók vagy esetleg a szatmáriak kevésbé értékesek? Mindenki egyformán értékes munkaerő, azonban ez a projekt a más városokban élő fiatalok hazacsábításáról szól és értelemszerűen a legnagyobb szatmári egyetemista-közegben, Kolozsváron indítunk. A május 11-12. közötti projekt kiértékelése után döntünk a következő lépésekről, fejlesztésekről.

Hogyan hirdetjük az eseményt? Plakátjaink, szórólapjaink eljutnak a kolozsvári egyetemekre, közösségi helyekre, kávézók asztalára, a facebookon célzott hirdetésekkel érjük el a fiatalokat. A kezdeményezést Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala finanszírozza, szervező a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ, partnereink: Német-Román Gazdasági Egyesület, Kisiparosok Kamarája, Rotaract Club, Samstudia Egyesület.

Érdekel, szeretnék még többet megtudni … Az állásbörze friss információit a www.szatmarhazavar.ro oldalon illetve a facebook oldalon (ezen a linken) lehet követni. Ha Ön ismer olyan szatmári fiatalt, aki érintett lehet ebben a kérdésben, hívja meg a rendezvényre, ossza meg vele az információkat. Tartson velünk, erősítsük együtt Szatmárnémetit!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: