2013-06-04 14:50:43• hírek • Póti Orsolya

20.000 lej értékű dohányárut foglaltak le

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség munkatársai június 3-án egy lopott gépjárműre bukkantak, hétfőről keddre virradóan pedig egy 20.000 lej értékű csempészcigaretta-szállítmányra csaptak le.

Június 2-a és 3-a között ellenőrző akciót folytatott a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség a Szatmár Megyei Vámügyi Hivatal közreműködésével a különböző termékekkel való illegális kereskedelem megelőzésének érdekében.

A határrendészek hétfő éjjel három gépjárművet állítottak meg Batiz település bejáratánál, és igazoltatták a gépjárművek sofőrjeit és egy utast. Az iratok mellett a határrendészet munkatársait átvizsgálták mind a három autót és összesen 4.620 doboz cigarettát találtak a gépjárművekben speciálisan kialakított helyeken.

A 20.000 lej értékű dohányárut és a gépjárműveket a hatóság emberei, a négy Szatmár megyei személy ellen pedig eljárást indítottak csempészés és adócsalás bűncselekménye miatt.

Június 3-án, hétfőn a Petei határátkelőnél állítottak meg az ellenőrök egy 31 éves lengyel állampolgárt, aki egy teherszállító autóval akart bejönni az országba. A gépjármű iratainak átnézése után a határrendészek megállapították: a 15.000 lej értékű autó 2010 áprilisától lopottnak van nyilvánítva Lettországban. A sofőr ellen bűnvádi eljárás indult.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: