2016-04-17 13:05:20• hírek • Járai Judit/MTI

189 ország a világgazdaság élénkítését szorgalmazza

A Nemzetközi Valuta Alap (IMF) 189 tagja a világgazdaság erőteljes élénkítését szorgalmazó nyilatkozatot tett közzé szombaton, az IMF és a Világbank tavaszi tanácskozásának második napján.

A világgazdaság élénkítését célzó intézkedéseket sürgető közleményben hangsúlyozták: az erőteljesebb gazdasági növekedés meglódíthatja a régóta stagnáló bérek növekedését, ezzel hozzájárulhat a globalizálódás negatív megítélésének leküzdéséhez.

A közös nyilatkozatban a pénzügyi vezetők azt ígérik, hogy valamennyi politikai eszközt felhasználják az "erős, fenntartható, befogadó, munkahelyteremtő és kiegyensúlyozottabb globális növekedés" érdekében. Konkrét tervekről és eszközökről azonban a közös nyilatkozatban nem esik szó.

Szombaton a két pénzügyi szervezet tavaszi ülésszakán Afrika helyzetéről, a fekete kontinens fejlődési kilátásairól esett szó. Burkina Faso, Csád, Szomália, Szváziföld, Ruanda és Kamerun pénzügyminiszterei számoltak be hazájuk gazdasági helyzetéről, legégetőbb gondjairól, a Világbank afrikai régióval foglalkozó alelnöke pedig összegezte a kontinens helyzetét.

Az IMF és a Világbank tanácskozása vasárnap zárul, a programban elsősorban a nemzetközi adórendszer szigorításáról és a pénzügyi fejlesztés új módjairól lesz szó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: