2015-05-04 11:03:59• hírek • MTI, hirado.hu

187,8 millió dolláros bevételt hozott a Bosszúállók: Ultron kora

Minden idők második legnagyobb bemutatóhétvégi bevételét hozta a Bosszúállók: Ultron kora című film, amelyre 187,8 millió dollár értékben váltottak jegyet a nézők az észak-amerikai mozikban május első hétvégéjén.

Joss Wheldon filmje csak az első Bosszúállók című filmet nem tudta megelőzni, amely 2012-ben 207,4 millió dolláros jegyeladással kezdte meg forgalmazását az észak-amerikai mozikban.

A Bosszúállók második részében Robert Downey jr. ismét Vasembert, Chris Hemsworth pedig Thort alakítja. A Marvel-képregény nyomán készülő Bosszúállók-filmsorozat új epizódjában Ultron, a lázadó mesterséges intelligencia ellen harcolnak a szuperképességgel megáldott hősök, akiknek az Ultron teremtette androiddal kell szembeszállniuk. Robert Downey jr. és Chris Heemswort mellett Scarlett Johansson és Chris Evans is újra szuperhősjelmezbe bújt.

A nemzetközi piacok egy részén egy héttel korábban már megkezdődött a film forgalmazása, a debütálás ott is kimagaslóan sikerült, az elmúlt 12 napon a becslések szerint 627 millió dollár értékben forgalmazták a jegyeket. A legnagyobb bemutatóhétvégi bevételeket az észak-amerikai mozikban eddig Marvel-filmek hozták, a két Bosszúállók film mellett a Vasember 3 kaszált debütálásakor 174,1 millió dolláros bevételt.

A mozis toplista élén óriási a szakadék ezen e hétvégén az első és a második helyezett között. Az ötödik hete futó és eddig a toplista élén álló Halálos iramban 7 című akciófilm a második helyre csúszott, de már csak 6,3 millió dolláros jegyeladást produkált. Összbevétele az észak-amerikai piacon elérte a 330 millió dollárt, az akciófilm globális jegybevétele pedig meghaladta az 1,4 milliárd dollárt, ez minden idők negyedik legnagyobb jegybevétele.

Az észak-amerikai mozis toplista harmadik helyére ezen a hétvégén a Lionsgate romantikus drámája, az Adaline varázslatos élete került. A Blake Lively és Harrison Ford főszereplésével készült film 6,3 millió dollár bevételt hozott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: