2019-09-16 11:51:44• hírek • Bede Emőke

180 km/h-val száguldó sofőrt kapott lencsevégre a radarpisztoly

Két nap alatt több mint 80 autóvezető inthetett búcsút egy időre jogosítványának – derül ki a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség hétvégi összesítőjéből.

A szeptember 14‒15. közötti időszakban a közlekedésrendészeti osztály fokozott baleset-megelőzési akciót szervezett, mely során bevetették az igazi nehézfegyverzetet, a TRUCAM radarpisztolyt is. A gyorshajtók ellensége pedig aratott is szépen: a két nap alatt összesen 82 gyorshajtót kapott lencsevégre, akik nem kevesebb mint 103 és 180 km/h közötti sebességgel hajtottak a megye útjain. Az autóvezetőket a 195/2002-es kormányrendelet alapján pénzbírságban részesítették, mi több, kilencven napra jogosítványuktól is megfosztották őket – adta hírül a hatóság.


Mint korábban a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség összesítése alapján közöltük, 2018-ban összesen 124 súlyos következményekkel járó autóbaleset történt a megye területén. 2017-hez képest ez 16-tal kevesebb karambolt jelent, viszont nem csak az esetek száma, hanem szerencsére a halálos áldozatok száma is csökkent a tavalyi év során. Míg 2017-ben 44-en vesztették életüket közúti balesetben a megyében, 2018-ban ez a szám 32-re esett. A súlyosan sérült személyek száma pedig 113 volt tavaly, mely a 2017-ben jegyzett eseteknél 24-gyel kevesebb. Természetesen a közreadott adatokból az is kiderül, hogy mi okozta 2018-ban megyénkben a legtöbb közúti balesetet. A rendőrség szerint a tavalyi évben a legtöbb súlyos balesetet a gyorshajtás okozta, de kiemelkedően sok karambol történt az elsőbbségadás elmulasztása miatt is. Hogy az ilyen esetek számát csökkentse, a hatóság rendszeresen indít preventív kampányokat, illetve kemény kézzel bünteti is a szabálysértőket. 2018-an példának okáért 410 közúti bűncselekmény esetében kellett eljárniuk, a helyszíni bírságok száma pedig megközelítette a 35 ezret.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: