2013-08-02 12:12:16• hírek • Prohardver.hu

180 gigapixeles kép készült a japán fővárosról

Egy Tokiói panorámakép a világ második legnagyobb felvétele.

Az elkövető az a Jeffrey Martin, aki „a világ legnagyobb fotójáért” is felel (320 gigapixeles kép Londonról) és a 360-cities weblap alapítója. Ez a kompozíció is Canon EOS 7D fényképezőgépével készült, amire egy EF 400 mm F5.6L USM objektív volt felcsavarva.

Ezúttal volt némi gépi segítsége is, ugyanis a felszerelést egy Clauss Rodeon VR Head ST panorámakészítő robotfejre erősítette, ami összesen hat órán át forgatta a felszerelést. A végeredmény egy összesen 10 000 képből álló panoráma, amit egy 12 CPU magos Fujitsu Celsius R920 munkaállomás rakott össze. A 192 GB RAM-mal szerelt számítógép-monstrumnak így is 12 hetébe (!) telt, mire végzett a feladattal.

A teljes felbontású, interaktív panoráma ezen a linken tekinthető meg – érdemes is közelebbről megnézni, mert döbbenetes részleteket láthatunk! Így például a 20 emeletes magasságból bezoomolva még a kocsiban ülők arcát is ki lehet venni! Az összességében 180 gigapixeles alkotás, ha kinyomtatnánk, egy 98,5 x 49 méteres vászonra férne rá. Még egy érdekesség: mivel még a Photoshop is csak egy legfeljebb 300 000 pixel szélességű képet képes megmunkálni, ezért ez a panoráma sem létezett soha egyetlen egy fájlként.

Még több hardver-hír a Prohardver.hu oldalon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: