2011-06-28 13:16:15• hírek • Szatmár.ro

Minimum Party

Immár 16. alkalommal kerül sor a Minimum Party alkotótáborra a megszokott helyen, a Hargita megyei Tiszástőn 2011. július 27. és augusztus 7. között. A sátortábor tíz alkotóműhelyében és a szakmai fórum keretében a jeltelen érzelmek tematika kerül terítékre.

Változó világunkban egyik leggyakrabban elhangzó szó a stressz. Amit így is írhatunk: idegeinkre, érzelmeinkre gyakorolt nyomás. Igazából az érzelmekre nem is figyelünk oda, megelégszünk azzal, hogy, ha szerencsénk van, jó „idegállapotban" tudhatjuk magunkat. Pedig az érzelmeink egy magasabb szintet képviselnek, mint a puszta idegességünk, és több törődést érdemelnének. De mi köze van ennek a művészethez?  Elkerülve a felkínálkozó csapdát, hogy a művészet provokatív, polgárpukkasztó jellegének feszegetésébe süllyedjünk, idén a művészi formanyelv (jel)és az érzelmek viszonyával vagy annak hiányával szeretnénk foglalkozni a Minimum Party táborban. Két egyenletet máris felállíthatunk, a művészetet befogadó oldalán elhelyezkedve (és miért ne tennénk ezt, amikor mindannyian, miközben alkotókként kísérletezhetünk, egy időben magunk is  közönsége leszünk mások művészi megnyilvánulásainak):  
az érzelmekről beszélő művészi jelrendszer = absztrakció

a művészi nyelvvel szemben támadt érzelmek = frusztráció

Vagyis a művészek nem tudnak az érzelmekről beszélni, ez a terület átkerült a giccs, a szubkultúrák világába (brazil sorozatok, popzene stb.) és a közönség meg nem érti a művészek jelrendszerét (frusztráció). Tehát nincs, vagy kevés az egyeztetés. Elszaladunk egymás mellett. Ezért jeltelenek az érzelmek. Ezen bevezető laza keret szeretne lenni mindahhoz, amit a műhelyek saját irányvonaluknak szabnak meg majd.


Minimum Party 2011
Minimum Party 2011


A résztvevők több alkotóműhelyben közül választhatnak: a vizuális művészeti műhelyt Simon Gabriella (London), a zeneműhelyt Gherasim Emil (Nagykároly), a táncműhelyt batarita (Budapest), az íróműhelyt Selyem Zsuzsa (Kolozsvár), a fotóműhelyt Molnár Zoltán (Budapest), a filmes műhelyt Fogarasi Gergely (Budapest), az építészműhelyt Sisak Tamás (Kolozsvár), az Élboy kísérleti színházi műhelyt Szabó Attila (Kolozsvár), a filozófiaműhelyt Pálfalusi Zsolt (Budapest), a kézműves műhelyt Dolgos Kata (Csíkszereda) vezeti.

A műhelyek leírása, további részletek és bejelentkezési lehetőség a Minimum Party Társaság honlapján található: www.minimumparty.org. A szervezők minden alkotni vágyó résztvevőt szeretettel várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: