2014-07-24 14:55:01• hírek • Szatmár.ro

175 lépcső, 45 méteres magasság és egy gyönyörű kilátás

Van nap, amikor senki, de van hogy ötvennél is többen látogatják a Tűzoltótornyot.

Gyerekek 2, felnőttek 3 lejes jegyet váltva látogathatják meg Szatmárnémeti talán legnészerűbb nevezetességét, a Tűzoltótornyot. Az 1904-ben átadott építmény 45 méter magasban található erkélyén egykoron lánglovagok, ma pedig turisták kémlelik a várost, gyönyörködve a kilátásban - szép, tiszta időben még a máramarosi hegyek is látszanak innen.

A torony idén május elsején nyitott, de még mindig sokan nem tudják, hogy fel lehet menni a toronyba. "Több reklám kellene neki" - magyarázza a torony tövében üldögélő öregúr. Szintén tőle tudtuk meg, hogy vannak olyan nyári napok, amikor senki sem megy fel a toronyba, de olyan alkalmak is vannak, amikor kirándulók és iskolai csoportok is megmásszák a 175 lépcsőfokot, hogy a kilátásban gyönyörködhessenek.

"Szívbetegeknek és magas vérnyomásosoknak nem igazán ajánljuk a torony megmászását, mert ez megerőltető lehet számukra. Esőben pedig nem lehet felmenni, mert a nedves fémlépcsők csúsznak, nehogy valakit baleset érjen útban lefelé" - magyarázza. A Tűzoltótornyot a tavalyi évben egyébként közel 2600-an látogatták meg, ez a szám pedig akár idén is összejöhet. Vagy akár több is. A legtöbb látogató augusztusban vált jegyet, ám eddig is szép számmal jártak túristák idén a toronyban - külföldiek közül magyarországi, németországi, olaszországi, de még makedóniai csoport is.

A Tűzoltótorony keddtől péntekig 12 és 19 óra között tart nyitva, szombaton 12 és 16 óra között, vasárnap pedig szintén 16 és 19 óra között van nyitva a turisztikai látványosság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: