2013-07-17 18:04:53• hírek • Póti Orsolya

170 pedagógus jelentkezett véglegesítő vizsgára

Országos szinten egy időpontban, július 18-án szervezik meg a pedagógusok véglegesítő vizsgáját, amelyre Szatmár megyéből idén 170 tanár jelentkezett.

A Szatmár megyei pedagógusok már sikeresen túl vannak a vizsgaórák megtartásán, július 18-án pedig a szaktantárgyból, valamint pedagógiából és pszichológiából írják meg a dolgozatot a szatmárnémeti Gheorghe Dragos Közgadasági Líceumban. Idén összesen 32 tantárgyból rendeznek írásbeli próbát - derül ki a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség legfrissebb közleményéből.

Megyénkből összesen 170 pedagógus jelentkezett a vizsgára. A jelentkezők csütörtök reggel 8 óra és 8 óra 30 perc között léphetnek be a vizsgatermekbe,  a feladatok megoldására pedig 4 óra áll rendelkezésükre. Azok az oktatók, akik megszerzik a megfelelő osztályzatot, a tanügyi rendszer végleges munkatársai lehetnek.

Azért, hogy a vizsgaeredményeket ne befolyásolják a helyi tanintézmények, a dolgozatokat az ország különböző városaiban kialakított központokban javítják ki. Az eredményeket július 23-án, kedden teszik közzé, ezek kifüggesztése után pedig lehetőség lesz majd óvásra.

A sikeres véglegesítő vizsga után valamelyest emelkedik a pedagógusok fizetése, és címzetes helyeket foglalhatnak majd el a tanári versenyvizsgák után.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: