2011-12-28 10:53:43• hírek • MTI

Kolozsváron elhunyt Emil Boc édesapja

Egy kolozsvári kórházban kedd este elhunyt a román miniszterelnök édesapja. A román kormány idei utolsó ülését szerdáról kedd estére hozták elő, hogy Emil Boc családjához utazhasson.

A 87 éves Ioan Bocot novemberben tüdőgyulladással kezelték, december közepén agyvérzés következtében szállították kórházba. A romániai sajtó beszámolói szerint ez volt a harmadik agyvérzése. Orvosai még a halála előtti napon is bizakodóan nyilatkoztak a túlélési esélyeiről.

Halála következtében a román kormány kedd este tartotta meg a szerda reggelre tervezett idei utolsó ülését. Emil Boc még kedden a késő esti órákban Kolozsvárra repült a családjához. A miniszterelnök egyébként a karácsonyi ünnepek alatt naponta több órát töltött a kórházban édesapja betegágya mellett.

A Mediafax hírügynökség a családtól arról értesült, hogy Ioan Boc holttestét szerdán reggel szállítják haza szülőfalujába, Havasrekettyére. A miniszterelnök édesapja a Kalotaszeg peremén fekvő Havasrekettyén élte le életét. Öt osztályt végzett, kétkezi munkával biztosította családja megélhetését. Kezdetben üvegesként, majd asztalosként, később mészégetőként dolgozott. Ioan Boc temetésének időpontjáról később döntenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: