2018-07-03 10:35:01• hírek • Bede Emőke

164 km/h-val futott bele a radarba

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Belegondolni is rossz, milyen következményekkel járhatna egy olyan baleset, melyben egy 164 km/h-val száguldó autó sodródik ki vagy esetleg ütközik bele frontálisan egy szembejövő kocsiba. Akár több személy, köztük ártatlan emberek is életüket veszthetik egy-egy ilyen incidens során.

Ez a gondolat azonban nem tántorít el mindenkit a gyorshajtástól, hétfőn is sokan nyomták tövig a gázt. A hét első napján nem kevesebb mint hét, 18 és 44 év közötti sofőr vált ideiglenesen gyalogossá, ugyanis 101 és 164 km/h közötti sebességgel közlekedve kapta őket lencsevégre a radar.
 

A Szatmár Megyei Rendőrség felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik fő oka. Nagy sebességnél jelentősen megnő a féktáv is, ezzel párhuzamosan pedig egy esetlegesen bekövetkező baleset következményei is jóval súlyosabbak lehetnek. Ha emellé lassabb reakcióidő vagy vezetői tapasztalatlanság is társul, könnyen tragédiában csúcsosodhat ki egy ártalmatlan autózásnak induló délután. Saját testi épségünk és mások biztonsága érdekében tanácsos tehát visszafogni a motorháztető alatt bujkáló lovakat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: