2013-02-05 17:06:14• hírek • Kocsis Zoltán

16,1 millió lej a régi kórház felújítására

A Szatmár Megyei Tanács legutóbbi ülésén elfogadta a 2-es számú sürgősségi kórház, közismertebb nevén a régi kórház rehabilitálásának technikai-gazdasági mutatóit. Előzetes számítások szerint a munkálatok közel 16,104 millió lejbe kerülnek.

Az István (Eroilor Revolutiei) téren található épületen a jelenlegi elképzelések szerint teljes körű felújítási munkálatokat hajtanak majd végre - beleértve a belterének átalakítását is, amellyel kihasználhatóságának hatékonyságát szeretnék megemelni. A felújítási munkálatok során természetesen új burkolatot kapnának a falak kívül is, belül is: kívül hőszigetelést biztosító réteget is vonnak majd köré. Emellett kicserélnék a víz-, kanalizálási-, áram- és tűzvédelmi rendszert, felújítanák a mellékhelyiségeket, modernizálnák az egészségügyi berendezéseket. Másik fontos cél a falak salétromosodásának megállítása.

A megyei tanács elképzelései szerint saját forrásból illetve egyéb, külső forrásokból biztosítanák a szükséges 3,6 millió eurót. Egy ilyen külső forrás lenne az Európai Unió, tekintve, hogy Brüsszel támogatja a közintézmények hőháztartásának optimalizációját érintő projekteket.

A régi kórház épülete mindamellett, hogy jelentős egészségügyi szerepet tölt be, Szatmárnémeti egyik jelentős épített hagyatéka: a XIX. század első felében épült és iskolaként funkcionált. Nem ez az első, felújítását célzó kezdeményezés: a Csehi Árpád vezette megyei tanács tavaly márciusban is lépéseket tett az ügy érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: