2010-09-16 12:08:23• hírek • MTI

160 kobra lepett el egy kínai falut

Egy illegális tenyésztelepről elszabadult kobrasereg okozott hatalmas riadalmat Délnyugat-Kína egyik településen.

Több mint 160 csúszómászó szabadult el a délnyugat-kínai Csungking (Chongqing) tartományban lévő Sicsiao (Shijiao) faluban. A halálos mérgű kobrák még a hónap elején lógtak meg egy helyi illegális tenyésztelepről, majd ezt követően a nyilvános mellékhelyiségekben, a konyhákban és az utcákon tekeregve tartották rettegésben a település lakosait - írta csütörtökön az Information Times nevű angol nyelvű lap.

"Csang Erfen (Zhang Erfen) éppen csak bement a mosdóba és aztán egy hatalmas sikítást hallottunk, majd azt láttuk, hogy rohanva jön ki, miközben a nadrágját próbálja felhúzni" - idézte az újság a falusiak elbeszélését a mérges kígyókkal való egyik szemtől-szembeni találkozásról.

Egy helyi lakos nem sokkal később bevallotta, hogy engedély nélküli tenyésztőhelyet üzemeltetett a környék egyik elhagyatott iskolájában, ahol összesen 1900 kígyót tartott. Egyelőre nem tudni, hogy indítottak-e eljárást a férfi ellen. 

A 160 kóbor csúszómászó többségét megölték, vagy elfogták a bátor lakosok, de még így is maradt 5-6 példány, amelynek hollétéről semmit sem tudni. A helyi egészségügyi hatóságok több adag ellenmérget küldtek a faluba - írta a lap.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: