2011-09-30 12:59:34• hírek • Póti Orsolya

Megnyitotta kapuit a Szatmár Megyei Könyvtár olvasóterme

Amellett, hogy fennállásának 60. évfordulóját ünnepelte a Szatmár Megyei Könyvtár, olvasótermét is megnyitotta a könyvbarátok előtt. Szeptember 30-án a megye és a város elöljárói gratuláltak ehhez a sikerhez, és reményüket fejezték ki az iránt, hogy néhány év múlva új épületben működhet a kulturális intézmény.

Több mint négy év után végre leesett a lakat a Szatmár Megyei Könyvtár olvasóterméről, és újra a lakosok rendelkezésére áll. A könyvtár vezetősége péntek délelőtt ünnepélyes keretek között nyitotta meg az felújított, jól felszerelt olvasótermet, és egyúttal megemlékezett az intézmény alapításának időszakára is.

Az eseményen jelen volt többek Doina Popa, a Romániai Könyvtárosok és Közkönyvtárak Országos Szövetségének elnöke, és Paul André Baran, az IREX Nemzetközi Alapítvány romániai igazgatója, valamint a megye és a város vezetősége és nem utolsósorban a könyvtár személyzete.

Elsőként a könyvtár vezetője, Ardelean Mircea köszöntötte az egybegyűlteket, kifejezve örömét az iránt, hogy a hosszas tárgyalások után végre sikerült megtalálni a megoldást, és végre megnyitni a könyvtár olvasótermét. Ardelean elmondta, hogy az intézmény 80 négyzetméternyi emeleti helyiséggel bővült, és az olvasóteremben tíz új számítógép kap helyet, amelyet a Biblionet program keretében kapott a könyvtár.

Az igazgató beszédét követően a megye és a város vezetői mondtak köszöntőbeszédet, gratulálva a sikerhez.

„Gratulálok ehhez a sikerhez, ugyanis az, hogy sikerült négy év után újra megnyitni az olvasótermet és ilyen korszerű könyvtárat létrehozni. Reményeim szerint néhány éven belül az új könyvtárnak is meglesz a helye, hiszen  az adminisztrációs munkák már folyamatban vannak ennek létrehozására. A szatmári könyvtári élet több, mint száz évre tekint vissza, és ez megerősíti azt a tényt, hogy Szatmárnémeti kulturális város." - mondta el Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. Kereskényi Gábor alpolgármester kiemelte: a város számára mindig is fontos volt a könyvtár sorsa, ezért is bocsájtották a megye rendelkezésére a Kogalniceanu utcai ingatlant a majdani új könyvtár építésére érdekében.

Az olvasóterem megnyitója alkalmából szervezett programok sorozata még nem ért véget, ugyanis szombat este 18 órától vasárnap hajnali négy óráig bárki átnézheti a könyvtár gyűjteményét, betekintést nyerhet a Biblionet programba és akár olvashat is egy jó könyvet a Könyvtárak Éjszakáján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: