2011-10-02 18:29:00• hírek • Szatmar.ro

Filmvetítéstől játszósarokig a Könyvtárak Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakájának mintájára létrehozott Könyvtárak Éjszakája már több éves múltra tekint vissza Romániában is, a programot idén mintegy harminc város bibliotékája hirdette meg, köztük a Szatmár Megyei Könyvtár is.

Ennek következtében némileg megfordult az élet a Megyei Könyvtárban szombat délután, hisz 18.00 órai kezdettel nyitotta kapuit és vasárnap hajnali négyig várta a vendégeket, érdeklődőket. Akik jöttek is szép számmal már csak azért is, mert több évnyi vita és pereskedés után alig egy nappal korábban nyílt meg ismét az olvasóterem.

A programban sok minden szerepelt, a nagyon kicsik mesét hallgathattak, a kevésbé kicsik Power Pointos bemutatókat és filmeket nézhettek meg, az idősebbek pedig az internet világával ismerkedhettek meg. Itt tartotta könyvbemutatóját Ion Vadan szatmári költő, lehetett klasszikus zenét hallgatni, az érdeklődők megismerkedhettek a Szatmár Megyei Könyvtár hatvan évével, esetleg filmet nézhettek egzotikus tájakról vagy George Calinescu Enigma Otiliei című regényének filmes adoptációját is megtekinthették. A legkisebbek (és nem csak) játszósarokban szórakozhattak .

Ioan Mircea Ardelean, a Szatmár Megyei Könyvtár igazgatója elmondta, hogy az akcióval szeretnék felhívni a figyelmet az olvasás fontosságára, a könyvtárak adta klasszikus műveltség jelentőségére, „mert még az interneten sem lehet mindent megtalálni".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: