2011-10-14 10:33:28• hírek • Póti Orsolya

16.000 új kiadvány a Könyvtárban

Jelentős mennyiségű kiadvánnyal gyarapodott a Szatmár Megyei Könyvtár gyűjteménye, és bútorzattal is gazdagodott az intézmény az elmúlt napokban. Több mint 16.000 értékes könyvtári anyagot és teljes bútorzatot vehetett át a Könyvtári Szakszervezettől.

A több mint 16.000 kiadvány jelentős hiányt igyekszik pótolni, lefedve szinte minden szak- és tudásterületet A könyvek nagy része a Szatmár Megyei Könyvtár "Gheorghe Bulgar" olvasótermének gyűjteményét képezik, a többi kiadványhoz pedig majd a könyvkölcsönző részlegen is hozzáférhetnek az olvasók.

A szakszervezettől átvett bútorzat 34 asztalból, 35 székből és több polcból áll - ez valószínűleg egy új olvasóterem berendezését képezi majd. "Úgy az átvett kiadványok, mint a bútorzat nagyon jó állapotba kerültek hozzánk, úgy gondolom, hogy ezek használata növeli a könyvtár szolgáltatásainak minőségét, színvonalát. Örömteli dolognak tartom, hogy az adomány során a magyar kiadványok száma is jelentősen gyarapodott." - mondta el Ardelean Mircea, a Megyei Könyvtár igazgatója.

Minden egyes átvett kiadványt először feldolgoznak - katalogizálnak, osztályoznak - a könyvtárosok, és csak ezután kerülnek a polcokra. A elkövetkezendő napokban a bútorzatot is a Megyei Könyvtár székhelyére szállítják - tudtuk meg Paula Horotantól, a könyvtár sajtószóvivőjétől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: