2020-08-14 08:46:31• hírek • Szatmár.ro

15 év büntetést kapott, 7 és fél év után szabadulhat az 5 éves kislány gyilkosa

Képünk illusztráció. Forrás: pikrepo.com
Képünk illusztráció. Forrás: pikrepo.com

Az egész országot megrázta 2018-ban a mindössze 5 éves Estera Marcovici megölése.

Nagybánya egyik külső negyedében, egy elhagyott, omladozó ipari telepen találták meg a holttestet, a nyomozást viszont nagyban nehezítette, hogy a közelben lakó szülők miután ráleltek, elmozdították a testet, a kíváncsiskodó „szomszédok” pedig tönkretették a bűnügyi helyszínt a rendőrség érkezése előtt. Csak egy évvel a tett elkövetése után derült ki, hogy az elkövető egy szomszéd volt, aki a környező elhagyatott épületek egyikében élt – ám nagyon nem illett bele a nyomozók által összeállított gyanúsítottak körébe. Nem volt ugyanis priusza.


A kiskorú Alex J. iskolába járt, nyolcadikos diákként nyugodt személynek ismerték meg oktatói, olyannak, akit érdekel az iskola és a sport. A nyomozókat az lepte meg leginkább, hogy több mint egy éven át tudott hallgatni az esetről. Végül a nyomok sokadik átvizsgálásakor, DNS-vizsgálat buktatta le a fiút: a gyilkos fegyverként használt téglán megtalált, a kezéről származó elhalt hámsejtek vezettek a nyomára.


Mint kiderült: a fiú épp wc-nek használta az egyik elhagyatott épületet, amikor „rányitott” a játszó kislány. A fiú ekkor hirtelen felindulásból vetette rá magát, erőszakolta meg, és verte agyon egy téglával.


A gyilkosságot és annak körülményeit részletesen taglaló Libertatea bulvárlap szerint a fiú 15 éves büntetését egy átnevelő-intézetben fogja tölteni, ahonnan jó magaviselettel és jó tanulóként 7 és fél év után szabadulhat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: