2015-09-29 16:32:12• hírek • Szatmár.ro

150-es tempónál baleseteztek a szatmári ralisok

Az Ovidiu Domide-Daniel Nistor páros egy halom serleggel tért haza a Transcarpatic Raliról.

Az elmúlt hét folyamán szervezték meg a Transcarpatic Rally Raidet, amelyen Szatmárnémeti képviseletében a Nissannal versenyző Ovidiu Domide-Daniel Nistor páros vett részt. És nem is akárhogy! A szatmári tereprallisok második helyen végeztek a nemzetközi mezőnyben, kevéssel lemaradva a győztes Roberto Camporese-Alessandro Terranova párostól.

"Nagyon megterhelő volt az összesen 1135 kilométeres táv, hiszen szinte a létező összes terepen versenyeztünk: patakmederben, hegyi úton, erdőben és mezőn... Ráadásul ez utóbbi okozta a legtöbb bajt. Az utolsó előtti napon egy mezőn haladtunk 150 kilométeres óránkénti tempóval. Előttünk volt nem sokkal az éllovas, úgyhogy nagyon nyomtam a gázt. De nem vettük észre azt az alacsony betondarabot, ami kiállt a földből... Majdnem felborultunk, az autónk elég csúnyán megsérült. A szervízcsapatunk a futam végeztével egész éjjel azon dolgozott, hogy kibírja az utolsó futamot az autónk. Szerencsére kicsit visszafogottabb tempóban autózva végül befejeztük a versenyt, és sikerült megtartanunk a második helyünket" - magyarázta a keddi sajtótájékoztatón Ovidiu Domide.

A szatmáriak a nemzetközi Open kategóriában másodikok lettek, kategóriájukban és a román versenyzők között is elsők. A román bajnokságban is bebiztosították bajnoki címűket, bár november 5-6-án még Temes megyében van egy futamuk.

Domide azt is elmondta, hogy a jövő évben Szatmárnémetiben újra rendeznek tereprali futamot, a dátum egyelőre még nem ismert, de mindenképp májusban vagy júniusban lesz a verseny. A sajtótájékoztatón kiderült az is, hogy meglehetősen költséges a terepautózás: a Transcarpatic ralin való részvétel költségvetése 25 ezer lej volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: