2008-07-02 11:15:46• hírek • Csenteri Judit

London, mint a világ kulturális fővárosa

London Európa legnagyobb városa és etnikai szempontból a legváltozatosabb.

Azt mondják, amikor valaki elfárad Londontól, elfárad az egész világtól. Hét milliós nagyságú lakosságával Európa legnagyobb városa és egyben a legváltozatosabb is etnikai szempontból nézve. 

Az Egyesült Királyság legfontosabb politikai, pénzügyi, kulturális és művészeti központjának London számít. Ugyanakkor a világ egyik legjelentősebb városa is egyben.

London lakossága körülbelül hét millióra tehető. A lakosság nagyon változatos etnikai, kulturális és vallási szempontból. Az emberek csaknem 200 különböző nyelvet beszélnek és a lakosság több mint 30%-át bevándorlók alkotják. Sokan, a világ leggazdagabb emberei közül is itt élnek, állandó vagy időszakos jelleggel.

Londonban található több, világviszonylatban is fontos intézmény és egyesület székhelye, valamint nagyon sok fontos épület: paloták, múzeumok, színházak, koncerttermek, repülőterek. Turisztikai látványosságokként megemlíthetnénk a St.Paul`s Cathedral-t, a Westminster Abbey-t, a Buckingham Palotát, a Big Ben-t, a Victoria & Albert Múzeumot.

Cs. J.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: