2014-08-19 17:26:01• hírek • Kocsis Zoltán

15.000 kilométer vár az Olimpiára, a csapat pedig Bratára

Alig két hét választja el az második osztályú bajnokság 2014-2015-ös szezonjától az Olimpia labdarúgócsapatát. A keret tagjai az elmúlt hét végén két felkészülési mérkőzést is játszottak (Máramarossziget ellen 0-0, Biharszentandrás ellen 2-0), jelenleg pedig Szatmárnémetiben edzenek - a jelek szerint egyelőre újabb barátságos meccs nincs kilátásban ezen a héten.

Miközben kedden a játékosok az Aquastar aquaparkban a TRX hevederei között izzadtak, majd a medencében lazultak, Csík Tibor technikai igazgatóval beszélgettünk az előttünk álló szezonról.

„A vezetőség az első négy hely valamelyikének a megszerzését tűzte ki célként, ezért fogunk harcolni", árulta el a korábbi kiváló védő. „Könnyű dolgunk azonban biztosan nem lesz, hisz a jelenlegi csoport véleményem szerint jóval erősebb, mint a tavalyi volt", tette hozzá. Csak emlékeztetőül: akkor a hetedik helyen végzett a csapat és lemaradt a felsőházi rájátszásról.

Amennyiben most meg lesz az első négy hely valamelyike, akkor a sárga-kékek biztosan ott lesznek a rájátszás felsőházában. Az idei kiírás szerint ugyanis a 11 csapat az alapszakasz után ismét rájátszásra rendezkedhet be: az első hat küzd meg az egyetlen feljutó helyért, az utolsó öt pedig az egyetlen kieső hely elkerüléséért. Annyi a változás, hogy ezúttal a csapataok összes pontjukat magukkal viszik a rájátszásba.

„Ha összevonnák végre a második osztályt, akkor jó kis liga jönne össze", ismeri el Csík is. „Akkor azonban másfajta finanszírozásra lenne szükség. Az első osztályban ott van ugye a tévéközvetítési díj, de mi miből fizetnénk a hosszú kiszállásokat?", elemezte a lehetőséget az új technikai igazgató. Már pedig kiszállásból nem lesz kevés: a szakmai stáb számításai szerint a szezon során közel 15.000 kilométert (!) tesz majd meg a csapat az országot járva.

Rögtön első nekifutásra 400 kilométert kell utazniuk a fiúknak, hogy az augusztus 30-án esedékes nyitófordulóban pályára tudjanak lépni Karánsebesen. A második fordulóban a csapat nem lép pályára, a harmadikban pedig Poiana Campinara utazik. Csak a negyedik fordulóban, szeptember 20-án lép pályára saját szurkolói előtt a sárga-kék gárda a Pankota ellen.

Szezon előtt a legnagyobb izgalmat a szurkolók számára az átigazolások jelentik. Ezzel kapcsolatban Csík elmondta, a sajtóban megjelent ausztrál Anthony Cartert vélhetően nem látjuk majd Olimpia-mezben. Nem úgy az argentin Maximiliano Lasót, aki hosszú évek óta a klub első légiósa. „Látszik rajta, hogy meccshiánnyal küszködik, de bízunk benne, hogy hasznára tud lenni a csapatnak", mondta vele kapcsolatban Csík.

Ami a további esetleges igazolásokat illeti, a technikai igazgató egy nevet említett: Ciprian Bratáét. A 23 éves szatmári születésű szélső jelenleg a Pandurii alkalmazásában áll, de tavasszal a Corona Brassóban szerepelt: 15 élvonalbeli meccsen egy gólt szerzett. Brata összesen 67 élvonalbeli meccset tudhat maga mögött, ezeken 3-szor volt eredményes. „Anyagi követelései vannak a Pandurii-val szemben, azt követően ingyen igazolhatjuk le. Megértjük, hogy a pénzét akarja, de mi meddig várjunk rá?", vázolta fel az Olimpia vezetőinek dilemmáját a Steaua korábbi védője.

Az Olimpia őszi programja:
I. forduló: augusztus 30.
Karánsebes - Olimpia
II. forduló: szeptember 6.
Olimpia áll
III. forduló: szeptember 13:
ortuna Poiana Câmpina - Olimpia
IV. forduló szeptember 20.
Olimpia - Pankota
V. forduló, szeptember 27.
Mioveni - Olimpia
VI. Forduló, október 4.
Olimpia - CSM Ramnicu Valcea
VII. Forduló, október 11.
Resicabánya - Olimpia
VIII. Forduló, október 15.
Olimpia - Bihar FC
IX. forduló, október 18.
Temesvár- Olimpia
X. Forduló, október 25.
FC Olt Slatina - Olimpia
XI. Forduló, november 1.
Olimpia - Tatrang

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: