2019-04-13 04:59:22• hírek • Blikk.hu

140 kilóra hízott a stressztől Lajcsi

Sokáig küszködött a pluszkilókkal Galambos Lajos, és lelkibetegség is kínozta.

A mulatószenész bevallotta: évekig stresszevő volt, ennek tudható be, hogy régebben 130-140 kilót nyomott a mérlegen, s ha nem fogy le, akár életveszélybe is kerülhetett volna. Akkor és az őrült fényevődiéta kipróbálása utáni borzalmas állapotában is a felesége segített rajta.


– A túlsúly borzasztó teher. Betegesen kövér voltam, és ez sok stresszt is okozott. Ez és az egyéb nyomás miatt lettem stresszevő, ez abszolút fejben dől el. Állandóan ettem, igaz, nem nagy adagokat, de folyamatosan, ennek az lett az eredménye, hogy nagyon elhíztam – mondta Lajcsi az ATV-n péntek este adásba kerülő Jakupcsek Pluszban. 


– Ennek a lelki és fizikai tünetei is jelentkeztek. Sokkal többet kellett aludnom, fáradékonyabb voltam, a vérnyomáson felment, a vércukrom pedig messze volt a normálistól. Annyiféle módszert kipróbáltam, mivel lehetne lefogyni, de szinte semmi nem vált be. Pedig tudtam, a zabálást abba kell hagyni, mert ha én ezen nem változtatok, akkor baj lesz. A családom iránt volt bennem felelősségtudat, hiszen még picik voltak a gyerekeim, és az orvosok azt mondták, ha nem fogyok le, a várható életkorom megrövidül – emlékezett vissza a zenész, aki ezután életveszélyes diétába kezdett, amely alatt szinte semmit nem ehetett, csak folyadékot fogyaszthatott.


– Jött egy szélhámos, aki elhitette velem, a fényevődiéta segíthet rajtam. Hittem benne, de nagyon rossz állapotba kerültem. Elvékonyodott a hangom, remegett a kezem és a lábam, nyolcvanöt kilóra fogytam. Akkor a feleségem, Bogi vetett ennek véget. Egyik nap rám nézett, és azt mondta: „Apa, ebből elég” – emlékezett vissza Lajcsi, aki jelenleg az úgynevezett zsírdiétát követi, ám ügyel arra, miből menyit eszik.


– A magas túlsúly sok kockázatot rejt magában. Ízületi és keringési problémák adódhatnak, az anyagcsere felborul, szinte teljesen biztos, hogy kialakul cukorbetegség, de nem kizárt az infarktus sem. A túlsúly a sztrók kialakulásában is szerepet játszhat. A hirtelen fogyás is veszélyes, hiszen sokkot kap a szervezet, havi pár kilónál nagyobb súlyingadozás akár életveszélyes is lehet – mondta lapunknak dr. Kóczán István belgyógyász kardiológus.


A stresszevés népbetegségnek számít, kiváltó oka a menekülés a hétköznapi feszültség elől.

– Sokkal veszélyesebb, mint gondolnánk, a túlsúlyos emberek háromnegyedét érinti. A beteg evéssel próbálja levezetni a problémát, amint feszült, frusztrált lesz, enni kezd, ebben keresve megoldást, nyugalmat, vigaszt. Ha ez huzamosabb ideig tart, kóros állapotról beszélhetünk – mondta Makai Gábor klinikai szakpszichológus.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírus statisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: