2017-03-27 11:53:51• hírek • Kocsis Zoltán

1400 LED – három év alatt megtérül

A község tanácsának döntése értelmében idén 8,7 millió lejt fordítanak különféle beruházások finanszírozására.

A közvilágítás modernizálása mellett az önkormányzat tulajdonában lévő épületek felújítására és azok hatékony kihasználására is komoly hangsúlyt fektet a Vetési Polgármesteri Hivatal. Ilyés Gyula polgármester tervei között ifjúsági tábor, idősklub és múzeum kialakítása is szerepel.

Nem csak a föld alatt és a föld szintjén, de a föld fölött is komoly beruházásokat tervez Ilyés – a kanalizálási hálózat és az úthálózat után a közvilágítás modernizálása is prioritást élvez. A községben 1400 oszlop van, ezekre 30 wattos LED-es világítótestek kerülnek hamarosan. „Számításaink szerint három éven belül megtérítik a befektetést, ráadásul a hatékonyságuk össze sem hasonlítható a régi, elavult rendszerével”, magyarázta a polgármester.

A közvilágítás korszerűsítése mellett komoly kihívást és feladatot jelent az önkormányzat számára a tulajdonában lévő épületek felújítása. Nem elég azonban rendbe tenni egy épületet, abba életet is kell lehetlni. Ilyés Gyulának ezzel kapcsolatban is konkrét tervei, elképzelései vannak.

„Óváriban két régi épületünk van. A kúriát gyönyörű kert veszi körül, itt ifjúsági tábort szeretnénk kialakítani, de művészek is kerestek már meg, hogy alkotótábort szerveznének ott. A másik épületben idősklubot akarunk létrehozni” - magyarázta Vetés első embere.

A Vetési Polgármesteri Hivatal néhány éve költözött a vadiúj épületébe, minek következtében a régi szintén új rendeltetésre vár. „Itt modern levéltárat, könyvtárat, egy kis múzeumot kívánunk kialakítani”, mondja Ilyés. Ugyanitt kiállításokat, kulturális eseményeket lehet majd szervezni és itt működik áprilistól a halászati kistérségi fejlesztési társulat is.

A szintén a községközpontban álló orvosi rendelő udvarába is új lelket kíván lehelni az önkormányzat: itt szabadtéri fitneszparkot és gördeszkapályát kíván kialakítani.

Nem maradhat ki a beruházások sorából Decebal sem, itt az óvoda épületének hőszigetelése van napirenden. A település iskolájának udvarán 20x40 méteres műfüves pálya épül, míg Vetésen és Óváriban egy-egy atlétikai pályát építenek meg a tanács legutóbbi döntése értelmében. Decebalon folytatódik a házasságkötő és rendezvényterem felújítása is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: