2015-02-06 15:45:33• hírek • Szatmár.ro

Egyetlen lakos sem jelent meg a közvitán

Tizenhat, fiatal orvosoknak bérbe adandó lakás építését tervezi a megyei tanács a Vladimirescu utcában.

A Szatmár Megyei Tanács célja, hogy nagy számban csalja Szatmár megyébe illetve Szatmárnémetibe a fiatal orvosokat. Nekik viszont szállást kell biztosítani, így könnyebben döntenek Szatmár megye mellett. Ezért a megyei önkormányzat elhatározta, hogy a Csokonai (Tudor Vladimirescu) utca 7. szám alatti épület helyén - mely egykoron a megyei kórház archívumaként, majd az orvosi kamara székhelyeként szolgált - építteti meg a 16 lakásos lakóházat, amelybe szállásra lelhetnek az ifjú egészségügyi dolgozók.

Mivel a most álló épület statikai szempontból elég rossz állapotban van, azt le kell bontani - amúgy is könnyebb lakásokat kialakítani egy olyan építményben, amelyet erre a célra terveztek.

A procedúrának megfelelően az épületet tervező építész és a megyei tanács képviselői közvitára hívták a lakosságot pénteken 12 órára - ám egyetlen személy sem jelentkezett, vagy jelezte bármilyen módon, hogy nem ért egyet a tervvel. Ennek köszönhetően pedig folytatódhat a munka, amit hamarosan az ANL, az Országos Lakásügynökség vehet majd át.

A tervek szerint ugyanis az ANL építi meg a lakásokat a területre, amelyet a Szatmár Megyei Tanács bocsájt a rendelkezésére. Ahogy Iouras Violeta építésztől megtudtuk: az épületben nyolc garzon és nyolc kétszobás lakás lesz kialakítva. Ezt a fiatal orvosok az ANL-től bérelhetik majd, a lakásügynökségnél alkalmazott nagyon kedvező áron.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: