2009-06-17 11:35:39• hírek • Parajdi Andrea

13 millió euróra pályázhatnak

Szatmár, Máramaros és Suceava megyék előtt megnyílt a négy országos európai uniós programtámogatás, amely  első körben több mint 13 millió euró lekérését teszi lehetővé.

A Fejlesztésügyi Minisztérium tájékoztatása szerint június 16-án indult el a Magyar-Szlovák-Román-Ukrán közös operatív program, amelynek keretében uniós finanszírozásra a határ menti régiók közös pályázatokat adhatnak le. Pénzt lehet szerezni infrastrukturális, illetve hosszútávú gazdasági fejlesztésekre, turizmusfellendítésre, humánerőforrás képzésekre, nevelő jellegű projektekre, valamint környezetvédelmi és kulturális célokra, egyszóval olyan elképzelésekre, amelyek a térségek közti kapcsolatok elmélyítését segítik.

Magyarországról két megye Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén, Szlovákiából Košice és Prešov, Romániából Szatmár, Máramaros és Suceava, Ukrajnából pedig Kárpátalja, Ivano-Frankivska és Csernivci régiók vehetnek részt a programban. A résztvevő felek pályázatkészítés során kötelezően be kell vonják az ukrán régiók valamelyikét, tehát a program keretében nem készülhet csak román-szlovák, vagy román-magyar pályázat.

A projekteket Budapesten adhatják le a pályázó régiók, egészen szeptember 22-ig, amelyekkel összesen 13.333.333 millió eurót lehet lekérni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: