2018. június. 23., szombat
Névnap:
2014-07-11 13:35:45• hírek • Szatmár.ro

13. Partiumi Magyar Napok - az év legszínesebb rendezvénye!

Idén immár 13. alkalommal kerül megrendezésre a helyi magyarság legnagyobb rendezvénye, a Partiumi Magyar Napok. Idén is több helyszínen zajlanak majd az események, a szervezők néhány fellépő nevét is nyilvánosságra hozták. Lesz operettgála a Debreceni Csokonai Színház művészeivel, itt lesz a Nagyvárad Táncegyüttes és fellép a Hot Jazz Band is.

Az előző évekhez hasonlóan, a szervezők idén is színvonalas programokkal és koncertekkel várják a szatmáriakat és nemcsak. Az augusztus 18-24 között megrendezésre kerülő 13. Partiumi Magyar Napok eseményeinek ebben az évben is több helyszín ad otthont: a már hagyományosnak számító Kossuth kert mellett az újközpont, a Szatmárnémeti Római Katolikus Püspökség Aranyterme, valamint több más helyszín biztosít otthont a különböző programoknak.

Mindezek mellett immár negyedik éve szerepel a Partiumi Magyar Napok programjában egy különleges helyszín, a Tűzoltótorony és a körülötte fekvő park. És mint eddig minden alkalommal, a szervezők most is igyekeznek megtölteni a teret vidám programokkal, minőségi zenével, tánccal és sokszáz nézővel!

Néhány fellépő nevét nyilvánosságra hozták

Igazi különlegességgel kezdődik a Partiumi Magyar Napok programja ezen a varázslatos helyszínen, a város szimbólumának tartott Tűzoltótorony tövében. A Budapesti Utcaszínház gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt könnyen emészthető, remek szórakozást ígérő darabot mutat be az itt felállított színpadon 18-án, hétfőn.

Augusztus 19-én kedden Magyarország egyik legnépszerűbb dzsessz-zenekara, a Hot Jazz Band lép fel a Tűzoltótorony tövében felállított színpadra. A zenekar repertoárja elsősorban a 20-as, 30-as és 40-es évek amerikai és magyar dzsessz-számait öleli fel. Különösen népszerűek a két világháború közti magyar swing- és dzsesszdalok, filmzenék interpretációi. Mindenki által ismert dallamok, világszerte elismert muzsiksok, könnyű jazz: a Hot Jazz Band fellépése különleges zenei élmény és remek szórakozás csütörtök estére!

Augusztus 20-án szerdán, a Debreceni Csokonai Színház előadásában egy Operettgálát tekinthetnek meg az érdeklődők, ahol a művészekkel együtt énekelhetik, hogy „Hétre ma várom a Nemzetinél, ott ahol a hatos megáll!" A debreceni Csokonai Színház művészei ismét a leghíresebb, mindenki által ismert operett-darabokat tárják a közönség elé.

Augusztus 21-én, csütörtökön a Nagyvárad Táncegyüttes lép színpadra, kiknek előadása szintén üde színfoltja lesz a 13. Partiumi Magyar napoknak.

Fellépett a Nagyvárad Táncegyüttes

 

Stier Péter, a Partiumi Magyar Napok főszervezője a tavalyi rendezvény kapcsán elmondta: az elmúlt évben hét nap alatt, tíz helyszínen, négy színpadon, tizenhét civil szervezet és tizenhat médiapartner segítségével és ötvennél is több támogató céggel sikerült megvalósítani a régió legnagyobb kulturális fesztiválját, amire az utólagos számítások alapján közel 44 ezer látogató volt kíváncsi.

Milyen programokkal várja még többezer látogatóját az idei rendezvény?

Címszavakban: olyan neves magyarországi „nagyöreg" zenészek és zenekarok színesítik a 13. Partiumi Magyar Napok palettáját, melyek közül több még sosem lépett fel a szatmári közönség előtt, továbbá lesz még stand-up comedy, operett, szabadtéri színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások, gasztronómiai különlegességek, szabadidős programok, egész hetes élmény-adag minden szatmárinak és nemcsak... A 100-nál is több programból a teljesség igénye nélkül emeljük ki a következő címszavakat: hagyományőrző kulturális és alkotó tevékenységek, finom borok és igazi szódavizes fröccs a bor-udvarban, miccs helyett gőzölgő bogrács a főzőversenyen, fiatal zenekarok bemutatkozó koncertjei, történelmi előadások, sportrendezvények, ügyességi vetélkedők, népi mesterségek utcája, stand-up comedy, színvonalas gyermekprogramok az egész család számára, és még sorolhatnánk...

Mint minden évben, a szervezők ez alkalommal is igyekeznek emelni a látogatóknak szánt szolgáltatások színvonalát: minőségi programokkal, változatos és bőséges étel- és italkínálattal, rendezett környezettel és egész hetes rendezvény-élménnyel várja látogatóit augusztus 18 és 24 között a 13. Partiumi Magyar Napok, az év legszínesebb rendezvénye!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: