2016-10-20 11:53:27• hírek • Szatmár.ro

Állásbörze végzősöknek - és mindenki másnak

Sok volt az álláskereső a börzén, de olyanok is akadtak, akik épp a munkát próbálták megúszni.

A Szakszervezetek Művelődési Házának előterében tartotta a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási ügynökség a frissen végzetteknek szánt állásbörzéjét. Persze azt már a pontos időpont bejelentésekor nyilvánosságra hozták: nem csak végzősöket várnak az eseményre, amelyen több mint ötven cég közel 560 állást ajánlott.

A reggeli megnyitót megtisztelte jelenlétével az Országos Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség főtitkára, Iulia Circel és Szatmár megye kormánybiztosa, Radu Bud is.

„Örülök, hogy ilyen nagy számban vannak jelen érdeklődők, munkakeresők. Arra kérem önöket, hogy a munkáltatók standjainál mondják el erősségeiket, de elvárásaikat is. A munkát ajánlók pedig figyeljenek, hiszen akit most alkalmaznak, az a cégük jövőjét jelentheti" - mondta a főtitkár. A prefektus felhívta a figyelmet: a megye gazdasága jó ütemben fejlődik, emiatt pedig szükség van a minőségi munkaerőre.

A megnyitót követően pedig az álláskeresők megrohamozták a standokat, következtek a kérdések, válaszok, önéletrajzok és névjegykártyák cseréje. Azt pedig, hogy hány alkalmazás történt,  csak a délutáni órákban fog kiderülni.

Persze a munkakeresők mellett most is jelen voltak a börzén azok, akiknek eszük ágában sincs dolgozni, csak a munkanélküli-segély folyósításához szükséges pecsétet akarták megszerezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: