2019-10-26 15:19:48• hírek • Bede Emőke

133 ezer lejnyi csempészcigarettára bukkantak egy lovasszekérben

Nem is olyan régen még arról számoltunk be olvasóinknak, hogy a cigarettacsempészek egyre modernebb módszerekhez folyamodnak a csomag célba juttatása érdekében. Nem ritka manapság, hogy drónnal reptetik át a határon a rakományt, de egyéb trükköket is ismernek már a csempészetre specializálódott bűnszervezetek ranglétrájának legalsó fokán található "szállítók".

Október 25-én, a reggeli órákban azonban olyan fogása volt a határrendészetnek, amilyenre biztosan nem számítottak, amikor elindultak járőrözni. Történt ugyanis, hogy az egység észrevett egy Csedreg irányába tartó szekeret. A ló vontatta jármű jelenlétét semmi sem indokolta a környéken, ezért a hatóság emberei megállásra szólították fel a szekeren utazó két férfit. Mivel azok a parancs ellenére is folytatták útjukat, a határrendészet emberei két figyelmeztető lövést adtak le a levegőbe. Ez már hatásosabb eszköznek bizonyult, ugyanis a szekér lassan megállt. 


A két Szatmár megyei lakos által irányított lovasszekérben végül nem kevesebb mint 11 350 csomag, szemmel láthatóan Ukrajnából származó cigarettára bukkantak a határrendészek, melyeknek összértéke eléri a 132 800 lejt. Az ügyben csempészet bűntettének elkövetése miatt indítottak bűnügyi eljárást. 


A helyszínen készült videó megtekintéséhez csatlakozz a Szatmár.ro Exkluzív csoportjához.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: