2013-07-30 18:49:42• hírek • Póti Orsolya

131 címzetes tanári állásért vetélkedtek

Július 30-án, kedden került megrendezésre a versenyvizsga írásbeli része. A meghirdetett tanári állásokért 576-an küzdöttek - tájékoztatott a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség.

Tavalytól minden egyes tanintézmény maga rendezi meg a tanárok versenyvizsgáját, tehát maga a vezetőség dönt arról, hogy milyen tanári karral kezdi meg a következő tanévet.

A versenyvizsga két részből állt: a gyakorlati szakaszra május 27. és június 28. között került sor, az írásbelit pedig július 30-án, kedden rendezték meg. A gyakorlati vizsga negyed részét, az írásbeli pedig háromnegyed részét képezi a végső eredménynek.

A megyei tanintézményekben összesen 776 pedagógusi állást hirdettek meg, melyből 131 címzetes és 645 helyettesítői tanári állás. A május 27. és június 28. között megrendezett gyakorlati próbán Szatmár megyéből összesen 609-en vizsgáztak sikeresen, közülük pedig 576-an vettek részt az írásbeli próbán.

A pedagógusi versenyvizsga második részét kedd délelőtt rendezték meg országszerte, így megyénkben is. Az írásbelinek két vizsgáztató központ adott otthont: az általános műveltségi tárgyköröket és a speciális tantárgyakat oktatók a szatmárnémeti Mihai Eminescu Főgimnáziumban, míg az óvodapedagógusok a Grigore Moisil Általános Iskola épületében írhatták meg dolgozataikat.

A vizsga során 17 pedagógus lépett vissza személyes jellegű okok miatt, azonban egyetlen tanárt sem zártak ki a próbáról.

A versenyvizsga eredményeit augusztus 5-én teszik közzé a Mihai Eminescu Főgimnáziumban, a jegyükkel elégedetlen tanárok pedig óvást nyújthatnak be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: