2012-01-30 12:27:51• hírek • Szatmár.ro

12 évre börtönbe zárhatják a Seat-os ámokfutót

A 21 éves Cristian O. hat autót összetört, ittasan vezetett és még jogosítványa sem volt - ráadásul lopta a gépkocsit.

Komoly következményei lesznek a péntek éjszaka a 16-os lakótelep utcáin randalírozó autós tetteinek, aki több autót is összetört ámokfutása alatt. A Poiana Codrului étterem mögötti utcákban parkoló autók közül több kisebb-nagyobb sérülésekkel úszta meg a találkozást a sárga Seat Leonnal, a közeli általános iskolánál parkoló autók közül három is összetört.

Roxana Cristea, a rendőrség sajtóreferense a szatmár.ro-nak elmondta: a 21 éves fiatal barátaival italozott az egyik szatmári szórakozóhelyen, majd egy adott pillanatban az asztalról felkapta egyik ismerőse slusszkulcsát és eltűnt az autójával. Mivel az autó tulajdonosa nem adott neki engedélyt a gépjármű használatára, ezért ez már lopásnak számít, de a bűnlajstromnak nincs vége. A fiú részegen vezetett közúton úgy, hogy még jogosítványa sem volt, az ámokfutás során pedig több autót összetört, majd amikor a Seat mindkét első kereke kidurrant, eltántorgott a helyszínről - a rendőrök csak később tudták azonosítani, majd 24 órára rácsok mögé zárni.

A lopás, jogosítvány nélküli, ittas állapotban történő vezetés, károkozás, a baleset helyszínének elhagyása rendőri engedély nélkül összesen legtöbb 12 év börtönnel büntethető.

A rendőrségről az ügy átkerült az Ügyészségre, ahol az a határozat született,  hogy az ügyben zajló nyomozás érdekében a következő harminc napban nem hagyhatja el a települést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: