2010-11-03 10:43:32• hírek • Szatmar.ro

12 család kapott új lakást

A napokban 12 család költözhet be új szociális vagy ANL-s otthonába. Akik még a várólistán szerepelnek, fel kell frissítsék iratcsomóikat az aktuális dokumentumokkal.

Boldog napjai lehetnek annak a 12 családnak, akik a napokban jutottak új lakáshoz. 10 szociális és 2 ANL lakást ítélt oda a jogosultak egy részének az elosztásért felelős bizottság. A szociális lakásokba nagyrészt olyan személyek költözhetnek, akiket kilakoltattak a tulajdon-visszaszolgáltatást követően.

Botis Ileana , Radvanski Paraschiva, Lakatos Ileana, Gereben Zoltan, Kajtar Zoltan, Mezei Arthur, Varga Gyula, Csillag Rozalia, Dana Viorica-Nadia valamint Ardelean Maria családjai örülhetnek az új hajléknak. A fiatalok közül Ormos Lidia és Borobeica Raul családja volt az, akik a pontszámuk alapján elfoglalhatják a fiatalok számára épített apartmant.

A polgármesteri hivatal alkalmazottai felhívják a figyelmet, hogy azok a személyek, akik igényelték az ANL lakást, frissíteniük kell a dokumentumokat. Naprakész igazolást kell letenni a munkahelyről, illetve a munkakönyv másolatát, fizetési igazolást. Bármilyen változás történt a családban, jelezni kell. Így tájékoztatni kell az illetékeseket például házasságkötéskor, lakhelyváltoztatáskor, elvégzett tanulmány esetén, vagy ha éppen közben gyerek született.

Közjegyzői igazolás kell arról is, hogy nincs, vagy nem is volt a család tulajdonában lakás Szatmárnémetiben 1990. január 1. óta. Az igénylőknek be kell nyújtaniuk egy nyilatkozatot a jelenlegi lakásuk adatairól is. Egy szakorvosi igazolás is szükséges abban az esetben, ha valamelyik családtag speciális gondozást és ebből kifolyólag külön szobát igényel. Az iratcsomónak tartalmaznia kell az elvégzett tanulmányokat igazoló diploma hitelesített másolatát.

Az iratokat a polgármesteri hivatal lakosság-tájékoztató irodájában, azaz a 11-es szobában lehet letenni, amelyen mindenképpen meg kell említeni az iratok kiegészítésének pontos időpontját. Ezeket az év végéig szükséges eljuttatni a hivatalhoz.

Szatmárnémetiben a törvény értelmében ANL lakásra azok a 35 év alatti fiatalok jogosulnak, akik a megyeszékhelyen dolgoznak, és nincs, illetve nem is volt a tulajdonukban szatmárnémeti lakás. Akik már kaptak fiataloknak járó lakást, nem kérvényezhetnek még egyet.


Két család örülhet az ANL-lakásnak
Két család örülhet az ANL-lakásnak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: