2016-10-08 16:00:58• hírek • Agerpres

12 F-16-ost vásárolt Románia - hat már meg is érkezett

Az F16-os Fighting Falcon harci repülőgépek megvásárlása az ország védelmi kapacitásának erősítését célzó egyik legjelentősebb befektetés - nyilatkozta Dacian Ciolos kormányfő.

A Románia által megvásárolt első F16-os repülőgépek fogadására a fetesti-i légi bázison rendezett ünnepi ceremónián a miniszterelnök hangsúlyozta: történelmi jelentőségű nap a mai az ország és a román légierő számára, amely eddig is maradéktalanul ellátta feladatait, a Portugáliától megvásárolt harci repülőgépek pedig újabb eszközt jelentenek számára teljesítménye fokozására.

Dacian Ciolos ugyanakkor emlékeztetett arra a "lényeges országos megállapodásra", amelynek értelmében 2017-től Románia a védelemre fordítja hazai össztermékének 2%-át.

A miniszterelnök megköszönte a portugál kormánynak a 2013-ban aláírt megállapodás kivitelezéséhez nyújtott támogatást, hozzátéve: reméli, hogy ez az együttműködés más ágazatokra, például a gazdasági szektorra is kiterjed a jövőben.

Az első körben megvásárolt, 12 darabból álló F16-os repülőraj első hat darabjának fogadási ceremóniáján Costin Borc miniszterelnök-helyettes, illetve a román és a portugál védelmi miniszter is részt vett. (Agerpres.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: