2015-05-21 17:00:38• hírek • Kocsis Zoltán

Az RMDSZ mosolygósabb arca Szatmárnémetiben készül a küzdelemre

Két napos vezetői és motivációs képzésen vesznek rész Partiumi megyék RMDSZ Nőszervezeteinek képviselői Szatmárnémetiben. A csütörtöki nyitányon köszöntötte a résztvevőket Bíró Rizália országos elnök, Marina Ida alelnök valamint Kereskényi Gábor képviselő és Pataki Csaba szenátor.

Mindenekelőtt azonban Poszet Kinga, az RMDSZ Szatmár megyei Nőszervezetének elnöke üdvözölte az Arad, Bihar, Máramaros, Szilágy és Szatmár megyéből érkezett egybegyűlteket, kiemelve, hogy ez a nőszervezet hete megyénkben: az elmúlt napokban hat településen alakult új szervezet, a képzés mellett pedig pénteken jótékonysági eseményt is szerveznek a Széchenyi-szobor felállítását támogatandó.

Bíró Rozália országos elnök a bátorságot, a következetességet, az elszántságot, egymás támogatását és az örökké tanulni akarást emelte ki, mondván: ezek az erények tehetik eredményessé a Nőszövetség munkáját.

„Mi vagyunk talán az RMDSZ mosolygósabb, megértőbb, odafigyelőbb arca, amelyre jelen pillanatban talán nagyobb szükség van, mint valaha. Hisz látjuk azokat a tendenciákat, akár az Európai Unió részéről is, amely igyekszik háttérbe szorítani a család, a közösség összetartó erejét, hisz az egyéneket mindig is könnyebb volt vezetni, mint az összetartó közösségeket", fogalmazott Bíró Rozália.

„Mindenki más, de mindenki egyformán fontos számunkra", jelentette ki Marina Ida, a Partiumért felelős országos alelnök. „A nők hangja a demokrácia hangja a politikában", fejtette ki továbbá Szilágybagos polgármestere.

Kereskényi Gábor emlékeztetett arra, hogy Szatmár megyében egy évvel az országos szervezet előtt alakult meg a Nőszövetség. A képviselő ezt követően egy székhez hasonlította az RMDSZ-t. „Mint egy kétlábú szék, olyan volt eddig az RMDSZ. A Nőszövetséggel immár három lába van, sokkal stabilabb tehát, mert a Nőszövetség kiegészíti az RMDSZ eddigi tevékenységét". A politikus tiszteletét fejezte ki a nők iránt, amiért azok a szakmai helytállás mellett meg tudják teremteni az otthon melegét, a lelki hátországot. Kereskényi abbéli reményének is hangot adott, hogy a 2016-os választásokon minél több nő lesz a jelöltek között. Emlékeztetett arra, hogy az RMDSZ parlamenti csoportjában jelenleg mindössze egyetlen nő, Bíró Rozália szenátor kapott helyet.

Pataki Csaba szenátor „érdekes és szükségszerű szimbiózisnak" nevezte a Nőszervezet és az RMDSZ együttműködését illetve a nők egyre nagyobb szerepét a politikában. „Sokszor tapasztaltam, hogy a nők kitartóbbak és nagyobb lelkierővel rendelkeznek, mint mi férfiak, ezért is biztosíthatom Önöket: bennem mindig is partnerre fognak találni".

A köszöntők után kezdetét vette a tulajdonképpeni munka, melynek első részeként Porcsalmi Bálint kampánytanácsadó tartott előadást 25 résztvevőnek a 2016-os választásokra való felkészülésről. Őt Forró Gyöngyvér kommunikációs szakember követte, aki a közszereplés jelentette kihívásokra igyekezett felkészíteni a jelenlévőket.

Szombaton Pop Alice az önkormányzatok szerepéről, működéséről tart majd előadást, végezetül Szafta Szende a rendezvény-szervezésről beszél. A két napos képzést Hegedűs Csilla országos alelnök előadása zárja majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: