2012-07-11 16:46:44• hírek • Póti Orsolya

127 pedagógus jelentkezett a véglegesítő vizsgára

Országos szinten egy időpontban szervezik meg a pedagógusok véglegesítő vizsgáját, amelyre Szatmár megyéből 127 pedagógus jelentkezett. Az írásbelire július 17-én kerül sor.

A Szatmár megyei pedagógusok a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégiumban vizsgáznak. Az oktatók már sikeresen túl vannak a vizsgaórák megtartásán, jövő héten, július 17-én pedig a szaktantárgyból, valamint pedagógiából és pszichológiából írják meg a dolgozatot. Akik megszerzik a megfelelő osztályzatot, azok a tanügyi rendszer végleges munkatársai leszhetnek.

A megmérettetésen szakmai bizottság felügyel majd, melynek elnöke a kolozsvári zeneakadémia oktatója. A tételek egységesek lesznek, a termeket pedig videokamerával szerelik fel. Azért, hogy a vizsgaeredményeket ne befolyásolják a helyi tanintézmények, a dolgozatokat az ország különböző városaiban kialakított központokban javítják ki.

Az eredmények kifüggesztése után lehetőség lesz majd óvásra. A sikeres véglegesítő vizsga után valamelyest emelkedik a pedagógusok fizetése, és címzetes helyeket foglalhatnak majd el a tanári versenyvizsgák után.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: