2018-06-19 08:08:31• hírek • Bede Emőke

126-an találtak munkát a legutóbbi állásbörzének köszönhetően

Fotó: Szatmár.ro archívum
Fotó: Szatmár.ro archívum

Még áprilisban került megrendezésre az általános állásbörze, viszont a dolgozni akarók interjúztatása egy teljes hónapot vett igénybe. Ennek lejártával pedig a munkaerő-ügynökség mérleget vont.

Az április 20-án megrendezett állásbörzét egy kb. egy hónapos előkészület előzi meg, ugyanis ilyenkor az ügynökség több, betöltetlen munkahelyekkel rendelkező céggel is felveszi a kapcsolatot, illetve felkínálja nekik a börzén való részvétel lehetőségét. Ebben az évben 185 munkaadó kínált szabad állásokat, szám szerint 789-et. A legtöbb szabad állást (374-et) a nehézipar területén jegyezték: kerestek többek között géplakatosokat, hegesztőket, alkatrész-összeszerelőket, CNC-gépkezelőket. De szép számban kerestek textilipari, faipari alkalmazottakat is. 24 poszt betöltéséhez azonban felsőfokú végzettségre volt szükség, többek között egy állatorvosi és egy közgazdászi szék is betöltésre várt.
 

A helyszínen 55 munkaadó állított fel saját standot, melyeket végül 850 személy keresett fel. 40 személyt már a helyszínen alkalmaztak, 302-t pedig behívtak interjúra. Ezek közel egy hónapon át zajlottak, s végül 126-an találtak állást maguknak. A frissen alkalmazottak közül 50-en csak az általános iskolát – vagy azt sem – fejezték be, 32-en szakiskolát végzetek, 41-en kijárták a középiskolát, 3-an pedig egyetemi végzettséggel rendelkeztek. Korukat tekintve elmondható, hogy a legtöbben, szám szerint a 44-en a 45 év feletti korcsoportból kerültek ki. 35 és 44 év között 34-en voltak, 25 és 34 között 27-en, de a 25 évnél fiatalabb korcsoportból is sikerült 21 személynek állást találnia.
 

Az állást találók java része, 25 személy az építőiparban helyezkedett el, 14-en pedig a textiliparban. 12-en lakatosként, 10-en pedig alkatrész-összeszerelőként kezdték meg a munkát, de arra is több példa volt, hogy valaki biztonsági őrként vagy bolti eladóként tudott munkába állni. Ugyancsak fontos elmondani azt is, hogy a 126 frissen alkalmazott közül 82-en korábban nem részesültek munkanélküli segélyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: