2014-07-17 16:23:19• hírek • Kocsis Zoltán

124 lakás hőszigeteléséről írtak alá szerződést

Összesen 124 szatmárnémeti tömbházlakás hőszigetelésének finanszírozásáról írt alá szerződést csütörtök délelőtt Dorel Coica polgármester. A kivitelező egy Ilfov megyei cég lesz.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a szerződés értéke 2.004.696 lej. Ennek 60%-át biztosítja az Európai Unió, 20%-át a polgármesteri hivatal, a fennmaradó 20%-át pedig az érintett lakások tulajdonosai. Ezek szerint a lakosoknak valamivel több, mint 400 ezer lejjel kell hozzájárulniuk a beruházáshoz - szó sincs tehát a 2012-es kampányban beígért ingyenes hőszigetelésről. Ezt az összeget a lakosoknak nem egyetlen összegben, hanem a munkálatok alatt részletekben kell kifizetniük.

A 124 lakás egyaránt a Károlyi utcán található a C12, C13 és C14-es tömbházakban. A kivitelező az Ilfov megyei Buftea városában székelő Sc Electrica Serv Cosntructii Civile si Edilitare Kft lesz.

A tájékoztató szerint július 22-én, kedden újabb 386 lakás hőszigeteléséről írnak majd alá szerződést. Ebből 154 található az Árpád (Vasile Lucaciu), a többi pedig a Hegyi, az Independentei, a Sanatatii, a Transilvaniei és a Zenit utcákban.

Mióta a kormány 2012 tavaszán leállította programját, ezek lesznek az első, közpénzből (is) szigetelt lakások. A kormányprogram keretein belül korábban 13 tömbházat sikerült szigetelni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: