2015-05-28 11:59:46• hírek • Kocsis Zoltán

121 embert evakuáltak csütörtök hajnalban

fotók: Tarr György Károly
fotók: Tarr György Károly

Míg a szerdai nap folyamán elsősorban Alsóberegszón és környékén illetve Girókután és a szomszédos területeken volt a legkritikusabb a helyzet az esőzések és az árvizek miatt, addig csütörtök hajnalban Királydarócon okozott komoly gondot a Kraszna.

A településen húsz személyt - köztük nyolc kiskorút - kellett kilakoltatni, ők a kultúrotthonban töltötték az éjszakát. Egy további személyt, egy űgyhoz kötött beteget a SMURD rohammentői szállították el egyik rokonához.

Az éjszaka folyamán a Kraszna töltését mintegy 1500 méter hosszúságban erősítették és magasították meg, amihez közel hatezer homokzsákot használtak fel. A mentés során közel hatvan háziállatot is sikerült biztonságba helyezni.

Közel kétszáz ember - köztük 41 tűzoltó, 39 csendőr, 20 önkéntes tűzoltó és 60 helybéli lakos - küzdött egész hajnalban az ár okozta kár minimalizálása érdekében. Az árvízvédelmi munkálatokat Eugeniu Avram prefektus és Altfatter Tamás alprefektus irányították, de a helyszínen tartózkodott többek között Daniel Balogh polgármester, Dan Gheorghe tűzoltó-parancsnok vagy Vasile Andries, a Vízügyi Igazgatóság vezetője.

A prefektúra tájékoztatása szerint csütörtök hajnalban közel száz embert kellett kitelepíteni Szatmárzsadányből, ahol a hétfői jégviharban hat ház sérült meg. Az evakuáltak a kultúrotthonban töltötték a éjszakát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: